Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

25. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 25. srpnja:

ZAGREB - Komemoracija u povodu smrti bivšega predsjednika Vlade Republike Hrvatske Hrvoja Šarinića na kojoj će sudjelovati predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i članovi Vlade. Predviđena su prigodna obraćanja premijera   Plenkovića, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravke Bušić, savjetnice prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana Vesne Škare Ožbolt te izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Mate Granića. Na komemoraciji će sudjelovati i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te će se upisati u knjigu žalosti (10 sati, Muzej Mimara).

ZAGREB - Konferenciju za novinare na temu "Masovna nezakonita zapošljavanja i montirani procesi na Hrvatskim studijima" održat će predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (NSZVO) Igor Radeka,  predsjednik Velikog vijeća NSZVO-a Vilim Ribić, pravnica Ana Petošić, glavni sindikalni povjerenik Hrvatskih studija Tomislav Janović i sindikalni predstavnik u Senatu Sveučilišta u Zagrebu te predsjednica Regionalnog vijeća Zagreb Vesnica Garašić (11,30 sati, Sindikalni dom, Ulica Florijana Andrašeca 18a,1. kat).

SPLIT - Vijećnici Mosta nezavisnih lista u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj, Ante Pranić i Ante Čikotić na konferenciji za novinare govorit će o inicijativama Mosta o kojima će se raspravljati na prvoj radnoj sjednici Županijske skupštine Splitsko- dalmatinske županije: o sufinanciranju udžbenika, o stručnim tijelima tijela koja provode ocjenu ponude koncesija na pomorsko dobro te o izdvajanjima za vatrogasnu zajednicu (11 sati, ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije, Ulica Domovinskog rata 2).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić potpisat će dva ugovora o financiranju u sklopu programa "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja" i četiri ugovora iz programa "Inovacije novoosnovanih MSP" te će dodijeliti 14 odluka o financiranju iz programa "Kompetentnost i razvoj MSP". Ukupna vrijednost svih 20 projekata veća je od 156,3 milijuna kuna, a dodijeljene potpore ukupno iznose gotovo 76 milijuna kuna. Uz ministricu Dalić, na dodjeli će sudjelovati i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac (11,15 sati, Končar-Elektroindustrija, Fallerovo šetalište 22).

TUHELJSKE TOPLICE - Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić susrest će sa slovenskim ministrom ekonomskog razvoja i tehnologije Zdravkom Počivalšekom. Tema sastanka su aktualna gospodarska zbivanja. Izjave za medije predviđene su u 14.15 sati (Dvorac Mihanović, Tuheljske toplice, Ljudevita Gaja 4).

26. travanj 2024 14:33