Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

25. Ožujak 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 25. ožujka:

ZAGREB - "Podržimo održivo" naziv je konferencije na kojoj će se raspravljati o ciljevima održivog razvoja i prilikama za bolju i održivu Hrvatsku. Konferenciju organizira Hrvatska gospodarska komora (HGK), a uz predstavnike Komore na skupu se očekuju i predstavnici nekoliko ministarstava (10,30 sati, Muzej suvremene umjetnosti (MSU), Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Sudionici konferencije "AI4Good: Društvo budućnosti" raspravljat će o mogućnostima korisne primjene umjetne inteligencije za održiv rast društva (9,30 sati, Zagrebački inovacijski centar-ZICER, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZADAR - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočit će svečanoj sjednici u povodu Dana Sveučilišta u Zadru (11 sati, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2). Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike. U sklopu boravka u Zadru predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Gimnaziju Vladimira Nazora (13 sati, Perivoj Vladimira Nazora), te održati  sastanak s predstavnicima Grada Zadra na kojem će joj biti prezentirani gradski projekti (13,45, Narodni trg 1). Obići će i proizvodne pogone tvrtke „Maraska d.d.“ (14,35 sati, Biogradska cesta 64a).

RIJEKA - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka riječke organizacije HDZ-a. U pratnji Plenkovića bit će visoki stranački dužnosnici (18 sati, dvorana Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Strossmayerova 1).

ZAGREB - Otvorenje manifestacije Domaće je domaće, koja se održava od 25. do 29. ožujka u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija (11,15 sati, Trg bana Jelačića, kod Spomenika banu Jelačiću). Okupljenina će se obratiti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić, a manifestaciju će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na Sajmu će svoje proizvode izlagati branitelji i članovi njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge i kućne radinosti, koji su okupljeni u Udruzi Panonija.

19. travanj 2024 08:14