Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

07. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 7. srpnja:

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o izvješću o poslovanju Umirovljeničkog fonda od 1. siječnja 2010. do 31.prosinca 2015. godine, nakon čega će glasovati o dosad raspravljenim točkama. Umirovljenički fond osnovan je 1998. godine kako bi se korisnicima mirovina ili njihovim nasljednicima iz prvoga nasljednog reda svake godine isplaćivale svote pojedinačnih obeštećenja. Obeštećenja su se isplaćivala na temelju dva modela, modelu A prema kojemu se isplata polovine svote obeštećenja obavljala u roku od dvije godine i modelu B, prema kojemu se obeštećenje obavljalo u roku od šest godina, s počekom od dvije godine. HPB Invest d.o.o., Društvo za upravljanje Umirovljeničkim fondom je 19. prosinca 2013. isplatio posljednju, šestu ratu obeštećenja umirovljenicima te je Hrvatska , kao osnivač Fonda, izvršila svoju posljednju obvezu isplate obeštećenja svim članovima Fonda, navodi se u izvješću.

ZAGREB - Obilježavanja 22. obljetnice genocida u Srebrenici koje organizira saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj u suradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske "Preporod", a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (9 sati, dvorana Josipa Šokčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). U glazbenom dijelu programa izvest će se „Srebrenička tugovanka“ u vokalnoj izvedbi Sakine Modronja uz pratnju Ismeta Kurtovića na gitari te „Kad me noću sanak svlada“, a pročitat će se i imena 77  Srebreničana kojima će se klanjati dženaza ove godine. Okupljenima će se obratiti predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Harun Omerbašić, saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine  Ermina Lekaj Prljaskaj, zagrebački gradonačelnik Bandić i predsjednika Hrvatskog sabora Jandroković.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban održat će konferenciji za novinare u povodu izdanja druge tranše obveznica na domaćem tržištu kapitala Zagrebačkom holdingu (12 sati, Gradska uprava, Trg Stjepana Radića 1). Zagrebački holding time dug u eurima na stranom tržištu kapitala u potpunosti zamjenjuje zaduživanjem u kunama na domaćem tržištu kapitala i to po znatno povoljnijim uvjetima.

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu održavanja okruglog stola o lokalnim, regionalnim i svjetskim trendovima u liječenju hepatitisa C (HCV-a) te potrebnom napretku u Hrvatskoj i regiji (11 sati, u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Johna Davidsona Rockfellera 4)

ZAGREB - Konferenciju za novinare Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) Republike Hrvatske (10 sati, sjedištu SABA RH, Hatzova 16). Tema konferencije je pokušaj falsificiranja povijesti Hrvatske i inicijativa za promjenu naziva Trga maršala Tita u Zagrebu.

26. travanj 2024 03:33