Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

06. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 6. srpnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, uz ostalo, davanje mišljenja i amandmana Vlade na izmjene i dopune Ovršnog zakona, kojima je podnositelj Most nezavisnih lista.

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).  Zastupnici će raspravljati o izmjenama Zakona o kaznenom postupku (ZKP) kojim je predviđeno objedinjavanje tematike vezane za oduzimanje imovinske koristi dosad regulirane drugim zakonima. Izmjene ZKP-a potrebne su zbog usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a, a bitna je novina da se razlikuje žrtva od oštećenika i uvodi se individualna procjena žrtve da bi se spriječilo zastrašivanje i odmazda žrtve.

ZAGREB - Zajednička konferencija za novinare Kluba nezavisnih zastupnika i HSU-a te Kluba Mosta o Prijedlogu Zakona o nastavku isplate dokupljenih mirovina. Na konferenciji će govoriti predsjednica Kluba nezavisnih zastupnika i HSU-a Anka Mrak-Taritaš, predsjednik Kluba Mosta Miroslav Šimić, saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja te suautorica zakonskoga prijedloga Petra Mandić (11 sati, dvorana Ivan Kukuljević, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Na okruglom stolu "Zašto cijepljenje nema alternative", kojega organizira Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) Razred za medicinske znanosti i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, nazočit će predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić, dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta Marijan Klarica, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević‘ Alemka Markotić. Predavanje ‘Utjecaj politike na medicinu i znanost temeljenu na dokazima‘ vodit će akademik Slobodan Vukičević. O ‘Povijesti cijepljenja i utjecaj na dužinu života‘ govorit će Viktorija Erdeljić Turk iz KBC-a Zagreb. Predavanje ‘Snaga dokaza u vakcinologiji‘ vodit će Goran Tešović s Medicinskog fakulteta, o ‘Epidemiološkom aspektu cijepljenja i necijepljenja‘ govorit će Bernard Kaić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a akademik Josip Madić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu govorit će o ‘Utjecaju cijepljenja životinja na suzbijanje zaraznih bolesti ljudi‘ (9,30 sati, velika dvorana Palače HAZU, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11).

ZAGREB - Svečana dodjela Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017. Nagrade će dodijeliti rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras (10 sati, Kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite. Tema konferencije je - "Kako potjerati i one liječnike koji su ostali u Hrvatskoj" (10 sati, Slovenska 24)

ZAGREB - Nakon gotovo godine dana suđenja trebala bi biti objavljena nepravomoćna presuda Josipu Klemmu, vlasniku zaštitarske tvrtke Klemm security i čelniku braniteljske Udruge specijalne policije, optuženom za izvlačenje novca i utaju poreza (12,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

26. travanj 2024 17:30