Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

05. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 5. srpnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije. Zakonskim se izmjenama, uz tehnička poboljšanja, domaće kazneno zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije, i to s Direktivom EU-a o pravu na pristup odvjetniku u kaznenom postupku i u postupku na temelju europskog uhidbenog naloga (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Saborski Odbor za pravosuđe na sjednici će raspravljati, među ostalim, o izvješću predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske o stanju sudbene vlasti za 2016. godinu i prijedlogu zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenih u Republici Hrvatskoj (15 sati, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na dnevnom redu saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost su, među ostalim, konačni prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o osobnom imenu te Zakona o kaznenom postupku (13 sati, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održat će u svojoj središnjici sjednicu stranačkog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća (18 sati, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu iz drugog bi pokušaja trebalo početi suđenje bivšem pomoćniku ministrice, a kasnije i ministru kulture Berislavu Šipušu, optuženom da je od srpnja 2012. do prosinca 2015. službenom karticom podizao gotovinu ili plaćao svoje troškove, te proračun na taj način oštetio za preko 68 tisuća kuna (9 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Hrvatska agencija za okoliš i prirodu te Predstavništvo Europske komisije u RH organiziraju svečanost zatvaranja projekta “Unaprjeđenje Registra onečišćavanja okoliša (ROO) i integracija u Informacijski sustav zaštite okoliša (ISZO)” (CRO EPR) financiranog u sklopu Prijelaznog instrumenta Europske unije za Hrvatsku. Ciljevi ovog projekta s proračunom od 900.000 eura bili su unaprjeđenje Registra onečišćavanja okoliša, usklađivanje s drugim sustavima izvješćivanja u Republici Hrvatskoj te izvješćivanje o emisijama prema Europskoj uniji i Ujedinjenim narodima (10 sati, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4).

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Gradom Zagrebom te uz podršku Ravnateljstva policije MUP-a organizira preventivni program posvećen građanima treće životne dobi, u okviru kojega će ih upozoriti na načine kojima mogu postati žrtve raznih prevaranata. Izjave za medije će biti desetak minuta prije događanja. Održat će se predavanja, simulacija slučajeva iz prakse i mjerenje krvnog tlaka i šećera (9,30 sati, u Informativnom centru za prevenciju Policijske uprave zagrebačke, Martićeva 10).

ZAGREB - Povodom proslave 35 godina Instituta za klinička medicinska istraživanja i nastavu Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a u godini stote godišnjice Medicinskog fakulteta, održat će se svečani skup kojim će se proslaviti te obljetnice (12 sati, u Multimedijskom centru KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29).

30. travanj 2024 20:56