Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

27. Lipanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 27. lipnja 2017.:

BREGANA - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na predstavljanju Schengenskog informacijskog sustava u Policijskoj postaji granične policije Bregana (10 sati). Spajanje na Schengenski informacijski sustav potvrda je važnosti Republike Hrvatske u obrani vanjskih granica i značajan korak prema ispunjavanju kriterija za ulazak u  schengenski sustav. Pristup je to glavnom alatu u suradnji policija schengenskog prostora pomoću kojeg se godišnje pronađe preko 200.000 traženih osoba, vozila, isprava i predmeta. Projekt implementacije Schengenskog informacijskog Sustava u Republici Hrvatskoj vrijedan je oko 5 milijuna eura, financiran sredstvima iz europskih fondova.

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o Konačnom prijedlogu zakona o provedbi Uredbe EU o hrani za dojenčad i malu djecu, hrani za posebne medicinske potrebe te o zamjeni za cjelodnevnu prehranu pri redukcijskoj dijeti, drugo čitanje.

ZAGREB -  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održat će sastanak s ministrom obrane i potpredsjednikom Vlade RH Damirom Krstičevićem i izaslanstvom Ministarstva obrane te ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom. Predviđen je obilazak lokacije za spomenik Domovini i bivše tvornice Gredelj kao moguće lokacije za Vojni muzej. (9 sati, Gradska uprava, Trg Stjepana Radića 1. Snimatelji i fotografi moći će zabilježiti početak susreta, a nakon sastanka predviđene su izjave za novinare).

ZAGREB - Skup "Pariški sporazum o klimatskim promjenama – izazovi i prilike" otvorit će direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK Marija Šćulac Domac, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, zamjenica voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Mirella Rašić i voditelj Službe za UN, globalna pitanja i međunarodne odnose Ministarstva vanjskih i europskih poslova Tihomir Lulić. Na skupu će se razgovarati o promociji zelenih tehnologija i proizvoda domaćih tvrtki te mogućnostima njihovog plasiranja na strana tržišta (10 sati, Kuća Europe, Ulica Augusta Cesarca 4).

ZAGREB -  Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organizira tribinu "Agencija za elektroničke medije - neovisnost, transparentnost, učinkovitost", na kojoj će uvodno o zakonskim okvirima, načinima uspostavljanja i održavanja neovisnosti od političkih utjecaja te dobrim praksama u zemljama Europske unije govoriti profesorica Sandra Bašić Hrvatin i profesorica na Fakultetu za humanističke studije Primorskog sveučilišta u Kopru (od 10,30 do 12,30 sati, u Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ŠIBENIK- Na konferencija za medije "Hrvatski liječnici u Europskoj Uniji - 4 godine poslije" sudjelovat će predstavnici HUBOL-a i šibenske bolnice ( 9 sati, predavaonica poliklinike Opće bolnice Šibenik, Ul. Stjepana Radića 83).

VUKOVAR - Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i direktor tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenšćak će na konferenciji za novinare govoriti o energetskoj obnovi zgrada u Vukovaru (10 sati, Gradska vijećnica Grada Vukovara, Trg Republike Hrvatske 3).

ČAKOVEC -  Međimurski župan Matija Posavec, krapinsko - zagorski župan Željko Kolar i varaždinski župan Radimir Čačić razgovarat će u Čakovcu o zajedničkom projektu željeznice koji su ranije uputili Vladi RH na dopunu Nacionalnog programa željezničke infrastrukture. (11 sati, Međimurska županija, Ul. Ruđera Boškovića 2). Izjave za medije predviđene su u 12 sati.

VUKOVAR - Konferencija za medije Demokratskog saveza Srba – DSS-a u povodu godine dana od osnivanja Demokratskog saveza Srba (12 sati, konferencijska dvorana hotela „Lav“, J.J. Strossmayera 18). Na konferenciji će biti nazočni Jovica Radmanović, predsjednik DSS-a, Srđan Milaković, zamenik predsjednika DSS-a i Nebojša Manojlović, glavni tajnik DSS-a. Kao teme konferencije najavljene su ‘osvrt na prvu godinu dana rada DSS-a,  zabrinutost za stanje u srpskoj zajednici, klijentelizam u srpskoj politici, marginalizacija srpskih institucija‘.

02. svibanj 2024 02:21