Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

26. Lipanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 26. lipnja.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) priređuje radionicu na kojoj će predstaviti problematiku sigurnosnih izazova sadašnjosti i budućnosti, a održat će je državni tajnik Robert Kopal. Radionica je zamišljena kao prilika za praktični pristup i stjecanje novih znanja o sigurnosnoj problematici i boljem informiranju javnosti o toj temi. Na početku radionice prisutnima će pozdraviti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (10 sati, prostorije Policijske akademije, Avenija Gojka Šuška 1).

ZAGREB - Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) održat će zajedničku konferenciju za novinare povodom obilježavanja 26. lipnja, Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Glavna skupština UN-a proglasila je 26. lipnja "Međunarodnim danom protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama" još 1987. želeći upozoriti svjetsku javnost na problem zlouporabe droga i važnost zajedničkog djelovanja na nacionalnoj i globalnoj razini kako bi se postigao cilj - društvo slobodno od zlouporabe droga (11 sati, HZJZ, Rockefellerova 12).

ZAGREB - Svečano će biti otvorena Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture koju dugi niz godina zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika (HMI). Na svečanom otvaranju polaznike će pozdraviti rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, v.d. ravnateljica HMI Mirjana Ana-Maria Piskulić i voditeljica Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture Zrinka Jelaska. U radu Sveučilišne škole ove godine sudjeluje 28 polaznika iz 17 europskih i prekooceanskih zemalja. Sveučilišna škola namijenjena je mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, te naučiti ili usavršiti hrvatski jezik (9 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

OSIJEK - Pješački most u Osijeku, jedan od najljepših i najpoznatijih gradskih simbola, dobiva svoju trajnu rasvjetu koja će građanima i posjetiteljima Osijeka omogućiti da i u večernjim satima uživaju u njegovoj ljepoti (20,30 sati, Šetalište kardinala Franje Šepera). Svečanosti će nazočiti osječko - baranjski župan Ivan Anušić, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, te direktorica prodaje Coca-Cole HBC za Hrvatsku, BiH i Sloveniju, Ruža Tomić Fontana. Most će u "novome ruhu“ biti predstavljen uz bogat zabavni i sportski program koji uključuje besplatni koncert Gibonnija, te prvu osječku noćnu trkačku utrku naziva Coca - Colina noćna 10ka. Zabavni program počinje već od 18 sati.

25. travanj 2024 17:08