Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

23. Studeni 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 23. studenoga.

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera CROMA održat će tradicionalni, 28. Susret CROMA-e na kojemu će biti održano međunarodno savjetovanje "Kako unaprijediti regionalnu suradnju menadžera i poduzetnika", a u večernjim satima bit će dodijeljene CROMA-ine nagrade za menadžere godine.(u 11,00 sati, HUM-CROMA, Trg bana Josipa Jelačića 15/II, dvorišna zgrada).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se Banskim dvorima s povjerenicom Europske komisije za promet Violetom Bulc. Sastanku će nazočiti i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti upisivanje u Zlatnu knjigu (9.55 sati) i početak sastanka, o kojem će Vlada izvijestiti priopćenjem.

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (11 sati, prostorije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ulica kneza Mutimira 5/I.).

ZAGREB - U povodu obilježavanja 25. studenoga - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama bit će predstavljene dvije publikacije: "Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja kojeg je Vlada RH donijela u srpnju ove godine" i "Opća preporuka br. 35 UN-ovog Odbora za uklanjanje diskriminacije žena o rodno utemeljenom nasilju nad ženama". Riječ je o novim publikacijama Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, a predstavit će ih ravnateljica Ureda Helena Štimac Radin i drugi (12 sati, hotel Academia, Tkalčićeva 88).

VUKOVAR - Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Mijo Validžić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održat će prezentaciju u vojarni "204. brigade Hrvatske vojske" o proširenju te vojarne i inženjerijskim radovima na području grada Vukovara. Potom će obići radove u vukovarskoj vojarni i inženjerijske radove na uklanjanju napuštenih objekata u Vukovaru. Zainteresirani predstavnici medija u vojarnu trebaju doći najkasnije do 11,45 sati, a mogu se prijaviti i za prijevoz zbog organizacije dovoljnog broja mjesta tijekom obilaska inženjerijskih radova (Vojarna "204. brigade Hrvatske vojske", Augusta Cesarca 22b).

ZAGREB - Konferencija za novinare Stranke rada i solidarnosti na temu: "Odgovor Stranke rada i solidarnosti na aktualni politički trenutak". Na konferenciji za novinare govorit će predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić (12 sati, prostorije Stranke rada i solidarnosti, Praška 2/3).

ZAGREB - Na završnoj međunarodnoj konferenciji "Start the Change!" bit će gotovo 120 stručnjaka u radu s djecom i mladima te izlagači iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva. Konferenciju organizira Forum za slobodu odgoja u sklopu projekta ‘Pokreni promjenu – prihvaćanje različitosti kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje‘ koji sufinancira Izvršna agencija Europske unije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) u sklopu programa Erasmus+, te Ured za udruge Republike Hrvatske i Grad Zagreb. Svrha projekta je prevencija radikalizacije u društvu, te promocija demokratskih vrijednosti, osnovnih prava, interkulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva među mladima u četiri europske zemlje - Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Italiji, (9,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Dan otvorenih srca u povodu 12. obljetnice prerane smrti Ane Rukavine održat će se od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade Ana Rukavina (Ulica kneza Mislava 10/I) gdje će se građani moći upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Povodom Dana otvorenih srca Zaklada će održati i konferenciju za novinare (10 sati) na kojoj će predstaviti rezultate javnog natječaja za stručno usavršavanje liječnika/ice, specijalizanta/ice hematologije. Naime, na temelju provedenog javnog natječaja, Upravni je odbor Zaklade na prijedlog Stručnog vijeća odabrao jednog liječnika/icu koji će svoje stručno usavršavanje u trajanju od 12 mjeseci nastaviti na Georgetown Universityju u Washington D.C.-u u SAD-u.

ZAGREB - Institut "Ruđer Bošković" i SOLVIS d.o.o. predstavit će projekt "Unaprijeđenje solarnih ćelija i modula kroz aktivnosti istraživanja i razvoja". Taj je projekt primjer je uspješnog povezivanja znanosti i industrije i to korištenjem novčanih sredstava iz fondova EU (10 sati, IRB, Bijenička 54).

25. travanj 2024 12:06