Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

19. Studeni 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za ponedjeljak, 19. studenog.

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu će početi u ponedjeljak, umjesto uobičajene srijede, a pred zastupnicima naći će se prijedlog izmjena državnog proračuna za 2018. godinu, kojim će ukupni prihodi biti povećani za 144 milijuna kuna u odnosu na originalno planirane, te će iznositi 129,2 milijarde kuna. Ministar financija Zdravko Marić poručio je kako je najznačajnija promjena u rebalansu pitanje protestiranih jamstava danih Uljanik grupi, a efekt plaćanja po protestiranim jamstava procjenjuje na minimalno 2,5 milijardi kuna do kraja godine (9,30 sati)

VUKOVAR - Stradanje žrtava iz vukovarske gradske četvrti Borovo naselje obilježit će se polaganjem vijenaca podno Spomen-ploče na ruševinama poduzeća "Borovo Commerce" (9,30 sati), a zatim će sudionici u Koloni sjećanja krenuti prema crkvi Gospe Fatimske u kojoj će biti služena misa zadušnica (11 sati). Nakon mise predviđen je odlazak u Borovo (12,30 sati), a zatim i na farmu "Lovas" (13 sati), gdje će biti odana počast hrvatskim braniteljima stradalima na tim mjestima.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporoda na kojoj će se govoriti o prijavi etičkom povjerenstvu zbog inicijative o pomoći vukovarskim učenicima. Na konferenciji će govoriti nastavnica Suzana Kačić Bartulović, predsjednica Glavnoga vijeća Sindikata Preporod Gordana Kovač Bluha i predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić(12 sati, sjedište Sindikata Preporod, Šubićeva 42)

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata javnih službi - potpisnika temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama na kojoj će čelnici sindikata najaviti štrajk (11 sati, Zgrada sindikata, Ulica Florijana Andrašeca 18A, 1. kat, dvorana Andromeda)

ZAGREB - Pokretanje postupka predstečajne nagodbe od listopada 2012. godine do 16. studenog 2018. zatražilo je 8.959 tvrtki i obrta, od čega je njih 3.164 sklopilo nagodbu pred nadležnim trgovačkim sudom, pokazuju najnoviji podaci Financijske agencije (Fine).

ZAGREB - Hrvatske zračne luke u devet mjeseci prihvatile su 8,99 milijuna putnika ili 10,4 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a samo je u rujnu bilo 1,43 milijuna putnika ili 9,7 posto više nego u lanjskom rujnu, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

25. travanj 2024 04:14