Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

23. Lipanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 23. lipnja:

VUKOVAR - Povodom Dana državnosti održati će se prigodni program u organizaciji Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga (OS) RH. Program će započeti u 8,15 sati polaganjem vijenaca izaslanstva Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Dr. Franjo Tuđman“ na Memorijalnom groblju i na spomen - obilježju Ovčara. Sveta Misa služiti će se u Crkvi Svetih Filipa i Jakova s početkom u 9,30 sati. Potom će u 10,30 sati započeti Svečani mimohod polaznika vojnih škola HVU-a kroz grad Vukovar nakon čega će biti položeni vijenci svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku kod Križa na Dunavu. Tijekom cijeloga dana, od 9 do 21 sati na parkiralištu kod Trga Republike Hrvatske održat će se taktičko - tehnički zbor naoružanja i vojne opreme na kojemu će posjetiteljima biti prikazana tehnika, te oprema i naoružanje OS RH. Program će od 18,15 do 20 sati upotpuniti letački program akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane OS RH "Krila Oluje“ kao i prikaz akrobatsko - ceremonijalnih radnji Počasno zaštitne bojne, te nastup Zagrebačkih mažoretkinja. Svečani program završiti će koncertom Simfonijskog orkestra OS RH koji će se održati na Trgu Republike Hrvatske s početkom u 20 sati.

ZAGREB - Ministarstvo hrvatskih branitelja priređuje predstavljanje Nacrta prijedloga novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (10 sati, prostorije Ministarstva hrvatskih branitelja, Trg Nevenka Topalušić 1). Na spomenutu lokaciju na Trg Nevenke Topalušić je potrebno doći najkasnije do 9,40 sati.

GROŽNJAN - Sa radom će početi ovogodišnji trodnevni simpozij "Mediji i zdravlje" koji se već šesnaest godina održava u okviru Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja. Simpozij "Mediji i zdravlje", te cijela Motovunska ljetna škola postali su kroz desetljeća djelovanja zaštitni znak Istarske županije, a zahvaljujući medijima prepoznatljiv brend među liječnicima i jedan on najvažnijih skupova vezan uz zdravstvo. Organizatori tečaja su udruga Difrakcija i Hrvatsko novinarsko društvo – Zbor zdravstvenih i medicinskih novinara i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Misija tečaja je unaprijediti komunikaciju između zdravstvenih djelatnika, zdravstvenih političara i medija. Skup je zamišljen kao vodeće mjesto za susret i predstavljanje gorućih tema u zdravstvu, te otvorene rasprave o budućnosti zdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Na skupu svake godine sudjeluju ministri (najčešće zdravstva, ali i obrazovanja, socijalne skrbi, ili drugih sektora), ravnatelji zdravstvenih ustanova, vodeći hrvatski novinari koji prate zdravstvo iz svih medija, te predstavnici farmaceutskog sektora, zdravstvene administracije i nevladinih udruga. Simpozij "Mediji i zdravlje", koji će se održati od 23. do 25. lipnja u Grožnjanu, bit će posvećen budućnosti zdravstva u Republici Hrvatskoj. Simpoziju će u petak, 23. lipnja, nazočiti i ministar zdravstva Milan Kujundžić (10,30 sati).

23. travanj 2024 19:43