Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

16. Lipanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 16. lipnja.

ZAGREB - "Nove promjene u visokom obrazovanju u korist uskih interesnih skupina i pojedinaca a na štetu sustava u cjelini", tema je konferencije za novinare Sindikata znanosti, a odnosi se na Prijedlog novih uvjeta Rektorskoga zbora za napredovanje. Sudjelovat će predsjednik Sindikata znanosti Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić i Vesnica Garašić, sindikalni predstavnik u Senatu Sveučilišta u Zagrebu (11 sati, Sindikalni dom, Ulica Florijana Andrašeca 18a, Zagreb, 1. kat).

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod održat konferenciju za novinare na temu "Produžna nastava: prvi ispit ministrice Divjak - Nezadovoljstvo i podjele, predizborno obećanje HDZ-a, moguća rješenja, nastavnička iskustva i zahtjevi" (10,30 sati, Šubićeva 42/2). Govorit će Gordana Kovač Bluha, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Rapska u Zagrebu, Jasna Hideg, profesorica engleskog jezika u zagrebačkoj Športskoj gimnaziji u Zagrebu i Žarko Gazzari, profesor hrvatskog jezika u Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Zagrebu.

SPLIT - Dnevnik Slobodna Dalmacija obilježit će 74. rođendan te tom prilikom dodijeliti nagrade za godišnja i životna ostvarenja u području znanosti, umjetnosti i novinarstva (20 sati,  Galerija umjetnina, Ulica Kralja Tomislava 15).

PAKOŠTANE -U povodu snimanja filma i serije Antuna Vrdoljaka "General", koje se održava u okolici Pakoštana, konferenciju za novinare održat će  načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov, direktor tvrtke AMV Produkcija i koproducent filmskog projekta "General" Marko Vrdoljak i direktorica Turističke zajednice Pakoštane Danijela Vulin (10 sati, zgrada općine Pakoštane, Kraljice Jelene 78)

20. travanj 2024 02:35