Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

09. Listopad 2018.

SLAVONSKI BROD - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izmjestit će 9. i 10. listopada svoj Ured u Brodsko-posavsku županiju (BPŽ). Ured će biti otvoren u zgradi Brodsko-posavske županije gdje će u 9,30 sati biti podignuta zastava Predsjednice RH (Ulica Petra Krešimira IV. br. 1). Predsjednica Republike će tijekom boravka u županiji oložiti vijence kod spomenika ‘Prekinuto djetinjstvo“, održati radni sastanak sa predstavnicima županije te se sastati vodstvom Slavonskog Broda. Predsjednica će održati sastanak s dekanom Slavonskobrodskog dekanata Ivanom Lenićem, s predstavnicima nacionalnih manjina te će primiti predstavnike udruga i pojedince. U 13,15 sati Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrest će se s udrugama hrvatskih branitelja (Privremeni ured, Velika vijećnica), nakon čega će položiti vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima, a potom posjetiti Strojarski fakultet. Za 14,45 sati predviđen je obilazak tvrtke Simplex d.o.o. u Gornjoj Vrbi (Sjeverna ulica 17) dok će u 15,15 sati Predsjednica u Slavonskom Brodu posjetiti tvrtku Đuro Đaković specijalna vozila d.d (Dr. Mile Budaka 1). Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatim će posjetiti Graničnu postaju policije Stara Gradiška a od 17,25 sati boravit će u Okučanima, gdje će se u Domu kulture susresti sa građanima, kojima će se prigodno obratiti.

BJELOVAR - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočit će u povodu 110.godišna rada i postojanja Nogometnog kluba Bjelovar prijateljskoj utakmici između Hrvatske nogometne reprezentacije i NK Bjelovar (16 sati, Stadion NK Bjelovar, Andrije Hebranga bb).

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. listopada, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) i Hrvatski zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) organiziraju okrugli stol "Mladi ljudi i mentalno zdravlje u svijetu koji se mijenja". Govornici na okruglom stolu su stručnjaci iz područja mentalnog zdravlja djece i mladih, a sudionici liječnici, udruge i poslodavci koji zapošljavaju osobe s mentalnim teškoćama (11 sati, HZZO, Margaretska 3/II).

ZAGREB - Okrugli stol pod nazivom "Važnost obrazovanja odraslih osoba u socijalno osjetljivim skupinama" održati će se u organizaciji Doma za ovisnike Zajednice Susret. Među socijalno osjetljivim skupinama su liječeni ovisnici, beskućnici, zatvorenici, dugotrajno nezaposlene osobe, branitelji, osobe starije od pedeset godina, te osobe izložene diskriminaciji. Poseban naglasak na skupu bit će stavljen na liječene ovisnike, a svoje će iskustvo ispričati i liječeni ovisnici koji su se uspješno uključili u tržište rada (11 sati, Knjižnica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

ZAGREB - Redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održat će se pod predsjedanjem predsjednika HBK-a zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića od 9. do 11. listopada. Početak zasjedanja otvoren je za medije (10 sati, sjedište HBK-a, Ksaverska cesta 12a).

SISAK - Hrvatski centar za razminiranje (HCR) održati će uvodnu Konferenciju projekta pod nazivom "Razminiranja i društveno-gospodarske integracije koja se sastoji od razminiranja zaštićenog šumskog zemljišta, ali i društveno-gospodarske integracije žrtava mina“. Projekt se financira sredstvima darovnice Švicarske Konfederacije, u iznosu od oko 23 milijuna kuna, od čega 18,9 milijuna kuna ide za razminiranje (11 sati, HRC, Ante Kovačića 10).

ZAGREB - Turistički rezultati dosadašnjeg dijela godine te informacije oko potpora kroz udruženo oglašavanje u 2019. godini glavne su teme sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Izjave novinarima nakon sjednice dat će ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli te direktor HTZ-a Kristjan Staničić (12,30 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - Kružnih putovanja stranih brodova po hrvatskom Jadranu u osam mjeseci bilo je 451, što je 20 ili gotovo 5 posto više tih putovanja nego u isto vrijeme prošle godine, a na tim je brodovima bilo gotovo 686 tisuća putnika ili 12,5 posto više, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Svi kruzeri koji su u osam mjeseci ove godine doplovili u hrvatski Jadran tu su ostajali ukupno 927 dana ili 4 posto manje dana nego lani.

19. travanj 2024 17:32