Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

02. Listopad 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za utorak, 2. listopada.

ZAGREB - Okrugli stol o položaju umirovljenika i starijih osoba s posebnim osvrtom na mirovinsku reformu organiziraju klubovi zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske demokršćanske stranke, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje, Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata, Samostalne demokratske srpske stranke, Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika. Skup se održava u povodu Međunarodnoga dana starijih osoba koji je objavila Glavna skupština Ujedinjenih naroda (UN) 1990. a obilježava se 1. listopada (14 sati, dvorana Josipa Šokčevića - Mala vijećnica, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a (18 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu provedbe vojne vježbe Velebit 18 - združena snaga na kojoj će biti predstavljena ta vježba. Vojna vježba Velebit 18 - združena snaga glavni je obučni događaj Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH), a provodit će se od 13. do 15. listopada na vojnim lokacijama širom Republike Hrvatske (12 sati, Ministarstvo obrane, Trg Kralja Petra Krešimira IV br. 1). Predstavnike medija poziva se da dođu najkasnije do 11,40 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Živoga zida na kojoj će biti riječi o problemu s kojim se suočava sve veći broj drvoprerađivača a to je nedostatak sirovine za proizvodnju i ukidanje zakonom obavezne kvote, dok istodobno šleperi i dalje izvoze stotine kubika drva u Italiju. Uz predsjednika Živoga zida Ivana Vilibora Sinčića na konferenciji će govoriti i vlasnici pilane Muhvić iz Gerova pokraj Delnica koji su i pozvali Živi zid jer, kako se navodi, godinama ne dobivaju odgovore od ministarstava, agencija ili DORH-a. Konferencija će se održati s početkom u 11 sati ispred Hrvatskih šuma, Ulica kneza Branimira 1. Nakon nje, kako je najavljeno, predsjednik Živoga zida pokušat će na ta pitanja dobiti odgovore od Uprave Hrvatskih šuma.

ZAGREB - Završna, treća, svečanost uručivanja 21 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uspješnim prijaviteljima u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga "Specijalističko usavršavanje doktora medicine" iz Europskoga socijalnog fonda (ESF). Riječ je o nešto više od 61,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava kojima će se u 17 domova zdravlja, zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave i u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu grada Zagreba financirati 55 specijalizanata na primarnoj razini zdravstvene zaštite (11 sati, Velika dvorana Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a).

ZAGREB - Četiri svjetski poznata futurologa Gerd Leonhard, Aric Dromi, David Birch i Morgaine Gaye te predstavnici hrvatske poslovne zajednice na konferenciji u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij "Future Tense" predstavit će generalna predviđanja budućnosti poslovanja i života, te specifične teme vezane za budućnost poput razvoja tehnologije i utjecaja na čovječanstvo, pametnih gradova, načina plaćanja, prehrane i drugo (9,00 sati, Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23).

ZAGREB - Pokretanje postupka predstečajne nagodbe od listopada 2012. godine do 28. rujna 2018. zatražilo je 8.959 tvrtki i obrta, od čega je njih 3.158 sklopilo nagodbu pred nadležnim trgovačkim sudom, pokazuju najnoviji podaci Financijske agencije. Prema zbirnim podacima koji se odnose na razdoblje od stupanja na snagu Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, 1. listopada 2012. do kraja prošlog tjedna, prijedloge za pokretanje postupka predstečajne nagodbe predalo je ukupno 8.959 tvrtki i obrta sa 66.761 zaposlenim, a prijavili su ukupno 82,4 milijarde kuna obveza. Nagodbu je sklopilo 3.158 tvrtki ili 35 posto onih koji su započeli postupak, a najveći broj nagodbi sklopljeno je pred trgovačkim sudovima u Zagrebu, 1027, i Osijeku, 558.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

24. travanj 2024 05:54