Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

28. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za petak, 28. rujna.

ZAGREB – Nastavak 9. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održat će sjednicu na kojoj će odlučiti hoće li pokrenuti postupke protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, te čelnika Mosta i potpredsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova, vezano uz njihove aktivnosti prilikom izrade "lex Agrokor". Povjerenstvo će odlučiti i je li zagrebački gradonačelnik Milan Bandić utjecao na upravu Zagrebačkog holdinga da zaposli Svetimira Marića, brata ministra državne imovine Gorana Marića (11 sati, Ulica kneza Mutimira 5).

ZAGREB – Dan policije i blagdan njenog zaštitnika svetog Mihovila bit će obilježen svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (12 sati, velika dvorana KD Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4,). Obilježavanje započinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Mirogoj (8,30 sati), dok će misa za poginule redarstvenike biti služena u Kapelici svetog Mihovila na Policijskoj akademiji (10 sati, Avenija Gojka Šuška 1, Zagreb).

ZAGREB – U povodu Dječjeg tjedna pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević održat će konferenciju za novinare na kojoj će djeca iz njezine Mreže mladih savjetnika predstaviti svoje prijedloge i preporuke za promijene u obrazovanju. Cilj dječjeg tjedna koji se obilježava od 1. do 7. listopada, je usmjeriti pozornost na položaj djece u društvu, na važnost prepoznavanja njihovih potreba i ostvarivanja njihovih prava te će u prvom tjednu mjeseca listopada mnoge organizacije i institucije održati niz aktivnosti za djecu i pokrenuti inicijative i rasprave o dječjim pravima (12 sati, Mala kuća dječjih prava, Teslina 10).

ZAGREB - U Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) održat će se konferencija za novinare na kojoj će ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar predstaviti tijek zaprimanja zahtjeva za subvencioniranjem stambenih kredita (9,30 sati, APN, Savska Cesta 41/VI).

ZAGREB - Konferencija "Smart Factory: Digitalna Hrvatska" u povodu predstavljanja pametnih rješenja hrvatskih poduzetnika u sklopu projekta Smart Factory Hub, u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO (9,00 sati, Hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

27. travanj 2024 22:04