Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

26. Rujan 2018.

Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. rujna.

ZAGREB - Tjednik Lider organizira 10. međunarodnu konferenciju "Dan velikih planova", na kojoj će biti riječi o informacijama i praktičnim smjernicama za poduzetnike i menadžere koji osmišljavaju poslovne planove za iduću godinu. Organizatori uz ostalo najavljuju da će guverner HNB-a Boris Vujčić govoriti o monetarnoj politici i tehnološkim promjenama, a glavni ekonomist Svjetske banke za Europu i središnju Aziju Hans Timmer o globalnim i regionalnim trendovima u 2019. (10,00 sati, Hotel Westin).

ZAGREB - Konferencija za medije u povodom najave ovogodišnjeg izbora EY Poduzetnika godine. Na konferenciji će govoriti Berislav Horvat iz EY Hrvatska, Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria, generalnog sponzora programa, te Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili i pobjednik posljednjeg hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine (10,00 sati, EY Hrvatska, Radnička cesta 50, Green Gold).

Nastavak zasjedanja Hrvatskoga sabora (9.30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Sjednica se nastavlja dopunom dnevnog reda u koji će biti uvršten Vladin prijedlog porezne reforme, odnosno paket izmjena i dopuna devet zakona koji se tiču poreza, nakon čega će zastupnici raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

ZAGREB - Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "e-Pristojbe", vrijednog 50,6 milijuna kuna, od čega je 43 milijuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.  Sustav e-Pristojbe omogućit će elektroničko plaćanje upravnih pristojbi i naknada pa korisnici neće morati fizički odlaziti na dodatne šaltere kako bi platili određene naknade. Ugovor će potpisati ministar uprave Lovro Kuščević i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić (9 sati, Ministarstvo uprave, Maksimirska 63, dvorana: Veliki kolegij). Nakon potpisivanja ugovora predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Dvodnevna stručna međunarodna konferencija "Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ u organizaciji Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (12 sat, Hotel Sheraton, Kršnjavoga 1). Konferencija se organizira u sklopu ovogodišnjeg predsjedanja Republike Hrvatske Srednjoeuropskom inicijativom - SEI  (Central European Initiative - CEI). Prioriteti hrvatskog predsjedanja usmjereni su na proširenje EU te na prijenos znanja i iskustava iz (pred)pristupnog procesa, gospodarsku suradnju, suradnju na području kulture, izazove migracija, intenziviranje suradnje SEI-a s drugim regionalnim i međunarodnim organizacijama te nastavak parlamentarne suradnje. Uvodno će se obratiti potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, glavni tajnik SEI-a, veleposlanik Giovanni Caracciolo di Vietri te pomoćnica ministra graditeljstva i prostornoga uređenja za energetsku učinkovitost u zgradarstvu Maja-Marija Nahod.

ZAGREB - Briefing za novinare Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS), Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Matice hrvatskih sindikata (MHS) na temu "Zašto predložena mirovinska reforma nije u interesu hrvatskih građana?" (10.30 sati, zgrada MHS-a, Ulica Florijana Andrašeca 18 a, I. kat, dvorana Andromeda). Na briefingu će stručnjaci sindikalnih središnjica prezentirati sindikalna stajališta vezana uz predloženu mirovinsku reformu, te pojasniti njezin utjecaj na živote sadašnjih i budućih hrvatskih radnika i umirovljenika. O najavljenim sindikalnim akcijama govorit će predsjednici NHS-a, SSSH i MHS-a Krešimir Sever, Mladen Novosel i Vilim Ribić.

ZAGREB - Konferencija za novinare Saveza društava multiple skleroze Hrvatske u povodu Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze (10 sati, Hrvatski novinarski dom, Prekovčeva 2). Na konferenciji za novinare, navode organizatori, bit će istaknuti problemi i nejednakosti s kojima se susreću oboljeli od multiple skleroze, a posebice će biti govora o nejednakostima u liječenju te progresivne i autoimune bolesti koju u Hrvatskoj ima više od šest tisuća osoba. Govorit će predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Ines Strenja Linić, Tereza Gabelić iz KBC Zagreb te koordinatorica programa Saveza društava multiple skleroze Tanja Malbaša.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

14. travanj 2024 07:39