Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

01. Lipanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj u četvrtak, 1. lipnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade (10.00 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je davanje mišljenja na izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za prošlu godinu te donošenje odluke o obvezi rada ureda državne uprave radi provedbe drugog kruga lokalnih izbora koji se u nedjelju, 4. lipnja, održavaju u 83 grada i 249 općina.

ZAGREB - GOOD inicijativa organizira okrugli stol "Hrvatska može bolje! - Godinu dana poslije" na kojem će se raspravljati o pitanju gdje se Hrvatska trenutno nalazi s obrazovnom reformom, što se u području obrazovanja promijenilo nakon što je veliki broj građana dao podršku obrazovnoj reformi te naglasilo važnost obrazovanja za razvoj društva u cijelosti. Nazočit će bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme Boris Jokić, bivši predsjednik Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Neven Budak, učenica Alma Đafić, učiteljica Helena Valečić, profesorica Ariana Bogner Boroš, bivši ministar obrazovanja i čuveni dekan zagrebačkog FER-a Vedran Mornar, čelnik školskog sindikata Preporod Željko Stipić. Pozvani su  ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, predsjednica Povjerenstva za provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije Dijana Vican, novoimenovana voditeljica Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme Jasminka Buljan Culej. Okrugli stol održava se u povodu prosvjedne akcije "Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma " (od 11 do 13 sati, Novinarski dom, Perkovčeva ul. 2).

ZAGREB - Prosvjedna akcija "Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma" počet će okupljanjem građana na Trgu bana Jelačića u 18 sati, odakle će povorka krenuti prema Trgu kralja Tomislava, gdje će biti izrečeni zahtjevi, održan program i kratki govori učitelja i mladih. GOOD inicijativa zahtijeva razrješenje ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, predsjednice povjerenstva za provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove ERS-a. Prosvjed se organizira i u Splitu, Rijeci, Zadru i Poreču. Prije godinu dana, 1. lipnja 2016. godine, 50 000 ljudi izašlo je na ulice za obrazovanje pod motom "Hrvatska može bolje".

RIJEKA - Završna predizborna konferencija za novinare kandidata za gradonačelnika Rijeke, Hrvoja Burića i Nezavisne liste Hrvoja Burića (12,15 sati, Korzo, ispred šatora NL Hrvoja Burića). Nezavisni kandidat za riječkog gradonačelnika Burić i kandidat za zamjenika gradonačelnika, Marinko Koljanin, kako je najavljeno, govorit će o "promjenama koje Riječani već dugo priželjkuju, a što pokazuju i rezultati prvog kruga lokalnih izbora".

25. travanj 2024 15:04