Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

06. Rujan 2018.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Ličko-senjski župan Darko Milinović, koji je u ponedjeljak isključen iz HDZ-a, održat će konferenciju za medije pod nazivom "Samo istina" (14 sati, hotel Antunović Zagreb, dvorana Beethoven, Zagrebačka avenija 100 A). Visoki časni sud HDZ-a odlučio je u ponedjeljak Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a isključiti iz stranke zbog nepoštivane stranačke discipline.

ZAGREB - Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista održat će konferenciju za medije na temu: "Izgubit ćemo 880 milijuna kuna koje je Most osigurao za reformu javne uprave". Na konferenciji će govoriti zastupnici Mosta Nikola Grmoja, Ante Pranić i Sonja Čikotić (11 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sindikati javnih službi - potpisnici Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama održat će konferenciju za novinare na temu: "Upućivanje zahtjeva za početak pregovora o visini osnovice za plaće u javnim službama" (10 sati, zgrada sindikata, Ulica Florijana Andrašeca 18 A, 1. kat, dvorana Andromeda).

ZAGREB - Početak suđenja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u "aferi štandovi". Bandić je optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum (9 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Hrvatsko katoličko sveučilište u suradnji sa Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci i Czech Technical University iz Praga organizira devetu po redu Međunarodnu konferenciju o inovativnim tehnologijama IN-TECH 2018. Konferencija će se održati u prostorima Hrvatskog katoličkog sveučilišta u četvrtak, 6. i u petak, 7. rujna te će, kao i prethodnih godina, okupiti stručnjake različitih profila čiji će se radovi uzeti u obzir za objavljivanje u recenziranim znanstvenim časopisima. Cilj IN-TECH međunarodne konferencije je promocija znanosti koja ima primjenu u inovativnim tehnologijama, s fokusom promoviranja mladih znanstvenika u međunarodnim krugovima. Konferencija će biti svečano otvorena u 9,20 sati (Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242).

KRAPINA - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat otvoriti će 26. međunarodni sajam gospodarstva "Zagorski gospodarski zbor", na kojem će se predstaviti oko 270 izlagača iz zemlje i inozemstva (14,00 sati, amfiteatar Srednje škole Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 6).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se sastanak tvrtki poljoprivredne i prehrambene industrije s predstavnicima HGK i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede na temu poljoprivredne politike EU. Cilj sastanka je upoznati tvrtke s novostima za nadolazeće sedmogodišnje razdoblje te kroz raspravu formirati zajednički stav za koji bi se Hrvatska trebala zauzimati pred Europskom komisijom (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Čelnici tvrtke British American Tobacco (BAT) na konferenciji za novinare govorit će i o velikom globalnom inovativnom projektu koji, kako ocjenjuju u toj kompaniji, transformira svijet duhanske industrije. BAT je odabrao Hrvatsku, kao jednu od prvih zemalja u svijetu, za sudjelovanje u tom projektu, ističu iz te kompanije, koja je prije tri godine akvizirala TDR (11,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 2).

17. travanj 2024 00:52