Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

05. Rujan 2018.

ZAGREB - Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatska gospodarska komora poslodavcima će predstaviti mjere aktivne politike zapošljavanja (10 sati, Hrvatska gospodarska komora, Draškovićeva 45). Mjere će predstaviti ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić sa suradnicima, a nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich. Glavni cilj mjera je omogućiti poslodavcima da na brz i učinkovit način osiguraju adekvatnu radnu snagu i poboljšaju konkurentnost na tržištu rada. Sudionici će na jednom mjestu dobiti sve informacije o procedurama, visinama potpora i mogućnostima korištenja mjera u skladu s potrebama. (Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti uvodne govore, a izjava za medije održat će se u 9,50 sati.)

ZAGREB - Na okruglom stolu "Prijedlog novog ovršnog zakona", ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i voditelj radne skupine za izradu novog zakona Josip Salapić predstavit će taj zakonski prijedlog o kojem će se voditi rasprava (10 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Velika dvorana, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Klub zastupnika Hrvatske seljačke stranke će na konferenciji za novinare predstaviti Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6). Na konferenciji će govoriti zastupnik i predsjednik stranke Krešo Beljak i zastupnici Davor Vlaović i Branko Vukšić.

ZAGREB - Svečano obilježavanje 30 godina transplantacije srca, 10 godina mehaničke cirkulacije i 20 godina Klinike za kardijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb (11,30 sati, kristalna dvorana hotela Westin, Kršnjavoga 1). Na svečanosti će govoriti ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Marijan Klarica, ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila akademik Davor Miličić i predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će Klinici Svjetlost, prvoj u Hrvatskoj i regiji, biti uručena renomirana svjetska nagrada Star Diamond Award koju dodjeljuje American Academy of Hospitality Sciences (11 sati, prostorije Klinike Svjetlost, Heinzelova 39). Priznanje će uručiti predsjednik akademije Joseph Cinque, a nazočit će i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj W. Robert Kohorst.

GROBNIK - "Auto moto sport i turizam" tema je okruglog stola koji će se održati u povodu 40 godina Autodroma Grobnik, kojeg organizira Moto kluba Kvarner u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i opatijskim Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (10,00 sati, press centar Autodroma).

OPATIJA - Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, grada Opatije i kvarnerske Turističke zajednice sastat će se s fotoreporterom agencije AFP Yuri Cortezom, koji od 31. kolovoza do 7. rujna na poziv HTZ-a boravi u Hrvatskoj. Corteza su hrvatski nogometaši srušili prilikom slavlja nakon postignutog gola protiv Engleske na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji, a na poziv HTZ- a s obitelji je na sedmodnevnom odmoru u Hrvatskoj (13,00 sati hotel Navis, Ivana Matetića Ronjgova 10).

17. travanj 2024 02:19