Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

29. Kolovoz 2018.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić svečano će uručiti deset novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga "Zaželi – program za zapošljavanje žena“. Uz ministra, ugovore će dodijeliti državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. Do sada su ugovorena 184 projekta, a u okviru novih deset Ugovora zaposliti će se 193 nezaposlene žene na aktivnostima pružanja podrške i potpore 990 starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju u njihovu domu (12 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica Grada Vukovara 78/6).

ZADAR - Svečano će biti potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava novih autobusa za Liburniju d.o.o.“. Ugovor će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric sa direktorom tvrtke Liburnija d.o.o. Edvinom Šimunovim. Potpisivanju ugovora nazočit će i župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić (11 sati, Gradska vijećnica Grada Zadra, Narodni trg 1).

RIJEKA - Izvanredna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) Primorsko-goranske županije, sazvana zbog stanja u 3. maju i nesiplate srpanjskih plaća. Uz članove GSV-a, kojim predsjeda Damir Bačinović, na sjednici će biti župan Zlatko Komadina, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, gradonačelnik Vojko Obersnel, predstavnici Štrajkaškog odbora 3. maja i predsjednici sindikalnih središnjica. Izjave za medije predviđene su nakon sjednice (13,30 sati (Slogin kula 2).

BOROVO NASELJE - Povodom Međunarodnog dana nestalih osoba gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na Spomen obilježju nestalim u Domovinskom ratu položiti će vijenac. Obilježavanje Grad Vukovar organizira u suradnji s Udrugom roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja. Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se 30. kolovoza. Središnje obilježavanje u Hrvatskoj ove je godine organizirano u Karlovcu (9 sati, Spomen obilježje nestalima u Domovinskom ratu).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom suradnje Stranke rada i solidarnosti i Nezavisne liste Bura. Na konferenciji će govoriti predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić i predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić (12 sati, prostorije Stranke rada i solidarnosti, Praška 2/3).

ZAGREB - Državni zavod za statistiku na konferenciji za medije objavit će prve procjene tromjesečnog obračuna domaćeg BDP-a za II. tromjesečje (11,00 sati, DZS, Ilica 3).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar održat će konferenciju za novinare u povodu približavanja roka do kojega e Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama početi zaprimati zahtjeve za subvencioniranjem stambenih kredita (9 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20).

23. travanj 2024 06:26