Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

19. Svibanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 19. svibnja:

SPLIT - Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, zajedno s ministrom državne imovine Goranom Marićem i rektorom Sveučilišta u Splitu Šimunom Anđelinovićem posjetit će Filozofski fakultet u Splitu radi svečane primopredaje pisma namjere o kupnji zgrade Brodomerkura za potrebe Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Tom će prigodom, u 11 sati u velikoj dvorani u zgradi Fakulteta u Radovanovoj 13, ministri održati dva tematska predavanja: ministar Barišić na temu "Ulaganje u znanost i visoko obrazovanje", a ministar Marić na temu "Državno, ali učinkovito?".

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održat će središnji završni predizborni skup za Zagreb (18 sati, Cvjetni trg).

ZAPREŠIĆ - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić posjetit će Zaprešić (11 sati).

ZAGREB - U paviljonu na Zrinjevcu održat će se konferencija za medije Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, koja će ujedno biti i završno obraćanje medijima i biračima uoči lokalnih izbora (10 sati). Na konferenciji će govoriti predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

ZAGREB - Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek održat će konferenciju za novinare na Zrinjevcu ispred Glazbenog paviljona (11 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog).

ZAGREB - Kandidat za gradonačelnika Zagreba Marko Sladoljev, za zamjenika gradonačelnika Ratko Bedeković i kandidat za člana zagrebačke Gradske skupštine Slaven Dobrović predstavit će svoje rješenje za probleme odlagališta otpada Jakuševec. Dobrović i Bedeković autori su Plana za gospodarenje otpadom Grada Zagreba (13 sati, odlagalište otpada Jakuševac).

ZAGREB - Predstavnici koalicije "Zagreb je NAŠ" - Nova ljevica, Orah, Radnička fronta i Za grad - govorit će o direktnim društvenim gubicima u javnoj nabavi Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga te rješenjima za osiguravanje boljeg modela javne nabave. Na konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske skupštine Grada Zagreba uputit će i svoje završne poruke pred izbore u nedjelju, (12 sati, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pridružit će se proslavi Dana maturanata koji počinje u 11 sati okupljanjem na Trgu bana Josipa Jelačića. Obraćanje gradonačelnika predviđeno je za 11,55 sati. Povorka u podne kreće prema Bundeku.

23. travanj 2024 17:36