Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

18. Svibanj 2017.

ZAGREB - Na dnevnom redu Sjednice Vlade su prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, kojima se iznos tih potpora povećava, te odluke o visini naknade predsjednicima, potpredsjednicima i članovima izbornih povjerenstava, kao i predsjednicima, potpredsjednicima i članovima biračkih odbora za provedbu lokalnih izbora (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatske vode, Javna ustanova NP Plitvička jezera i Vodovod Korenica potpisat će Sporazum o sanaciji i rekonstrukciji vodnih građevina unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, kojim se omogućava rješavanje dugogodišnjeg problema s vodovodom i odvodnjom na području Nacionalnog parka Plitvička jezera. Potpisivanju će prisustvovati državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Anđelko Novosel, direktor Vodovoda Korenica Hrvoje Kukuruzović i načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić (9 sati, u zgradi Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Radnička cesta 80 na 22. katu).

SPLIT - Završni predizborni skup HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju i Grad Split održat će se na Peristilu. Kako je najavljeno, skupu će nazočiti i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković (18 sati).

ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, održat će konferenciju za novinare na kojoj će se govoriti o rezultatima javnog natječaja za financijsku potporu obrtnicima grada Zagreba, predstavit će se novi Portal Zagrebcrafts - promidžba i povećanje konkurentnosti umjetničkih i tradicijskih obrta te aplikacija "Izi do potpora", koja na jednom mjestu donosi sve natječaje za bespovratna sredstva iz proračunskih i EU fondova uz jednostavno pretraživanje i izračun (10 sati, zgrada Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 272).

DUBROVNIK - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić dolazi u Dubrovnik na SDP-ov završni predizborni skup pod nazivom "Zajedno možemo više učiniti za Dubrovnik i jug Hrvatske". Na skupu će se, uz Bernardića, okupljenima obratiti svi SDP-ovi kandidati i kandidatkinje koji su nositelji lista sa županijske i gradske razine, Tatjana Šimac Bonačić, kandidatkinja za gradonačelnicu Dubrovnika, Davor Penić, kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije, te nositelji lista i kandidati za načelnike u Konavlima, Anita Ruso Glasnović i Ljubica Brailo, iz Župe dubrovačke Mato Marlais, s Mjeta Nikola Marković i Nikola Hajdić, te iz Metkovića Krešimir Kuran (12 sati, na Stradunu pred Lužom).

OSIJEK - Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata na temu lokalnih izbora i aktualne političke situacije. Govorit će predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak i gradonačelnik Osijeka i kandidat za novi gradonačelnički mandat Ivica Vrkić (13 sati, na gradilištu nove šetnice u Osijeku, između dva mosta, vidikovac).

ZAGREB - Most nezavisnih lista organizira predstavljanje kandidata za Gradsku skupštinu Grada Zagreba. Podršku njihovu kandidatu za gradonačelnika Zagreba, Marku Sladoljevu, tom će prigodom iskazati Vlaho Orepić i Tomislav Jelić (13 sati, na Trgu Dražena Petrovića ispred Ciboninog tornja).

VINKOVCI - Predstavljanje kandidata Nezavisne liste Tomislava Panenića za županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemske županije na predstojećim lokalnim izborima. Listi će svojom nazočnošću potporu dati predsjednik Mosta Božo Petrov (13 sati, hotel "Villa Lenije", Ul. Hansa Dietricha Genschera 3 ).

ZAGREB - Kako bi osigurala priliku da se gradonačelnički kandidati izjasne o zahtjevima stanovnika Savice, inicijativa Čuvamo naš park, u suradnji s GONG-om, organizira sučeljavanje gradonačelničkih kandidata od 18 do 19,15 sati u parku Trnjanska Savica. Najavljen je dolazak Ivana Lovrenovića, Anke Mrak Taritaš, Sandre Švaljek i Tomislava Tomaševića.

20. travanj 2024 12:43