Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

03. Kolovoz 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 3. kolovoza:

ZAGREB - Konferencija za novinare Stranke rada i solidarnosti na temu: "Tko se u ljetnim mjesecima priključio Stranci rada i solidarnosti?". Na konferenciji će govoriti Juraj Hrženjak i drugi novopridošli članovi Stranke istaknuti u društvenom i sportskom životu Hrvatske i Zagreba, te predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić (11 sati, prostorije Stranke rada i solidarnosti, Praška 2/3).

SPLIT - Konferencija za novinare SDP-a o Vladinom prijedlogu porezne reforme, o čemu će govoriti saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić (11 sati, stranačke prostorije  SDP-a, Šetalište Bačvice 10).

RIJEKA - Konferencija za novinare Građanske inicijative Narod odlučuje vezano za odluku Vlade RH o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa za referendum o ‘pravednijem izbornom sustavu‘ (11 sati, Informativni centar Grada Rijeke, Korzo 18 b).

ZAGREB - Konferencija za novinare Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, u povodu, kako navode, predstojeće obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja i podnošenja zahtjeva za pristup informacijama Ministarstvu unutarnjih poslova RH i Državnom odvjetništvu RH o poduzetim radnjama u vezi sa stradanjem u selima Komić i Poljice 12. kolovoza 1995. Iako su stradanja u spomenutim selima nekadašnje općine Korenica prijavljena policiji neposredno nakon počinjena zločina, “istraga je još uvijek u tijeku”, kažu iz Documente. Na konferenciji za novinare govoriti će Vesna Teršelič, voditeljica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću i Drago Pilsel, novinar i nekadašnji aktivist Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) (10 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112c).

25. travanj 2024 12:35