Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

23. Srpanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 23. srpnja:

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i njezin pomoćnik Vlado Prskalo objavit će 25 strukovnih škola koje su imenovane Regionalnim centrom kompetentnosti (12 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Multimedijalna dvorana, Donje Svetice 38). Centri kompetentnosti donose novu opremu strukovnim školama, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja. Na Javni poziv osnivačima za kandidiranje strukovnih škola za imenovanje regionalnim centrima kompetentnosti pristigle su ukupno 42 kandidature. Nakon ocjenjivanja dostavljenih razvojnih planova tih kandidatura, donesena je odluka o imenovanju 25 centara kompetentnosti koji će biti predstavljeni na konferenciji za medije.

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine donosi prijedlog o zaduživanju Grada Zagreba za 250 milijuna kuna za realizaciju kapitalnih ulaganja, odnosno za gradnju nerazvrstanih cesta, izgradnju ustanova kulture, predškolskih, školskih i sportskih objekata, zdravstvenih ustanova te objekata socijalne skrbi. Iz kredita bi se trebala financirati i gradnja Žičare Sljeme u iznosu od 80 milijuna kuna. Na predloženom dnevnom redu sjednice također je ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Po tom se ugovoru planira nabaviti 64.400 spremnika i to za 76 milijuna kuna od čega 85 posto osigurava Europska unija, a 15 posto Grad Zagreb. Na dnevnom redu sjednice je i zaključak oporbenih klubova o hitnoj obustavi radova na Trgu žrtava fašizma (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I., dvorana "A").

ZAGREB - Potpisivanje Ugovora vezanih za projekt "Izrada studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom Zagreb" (14 sati, zgrada Gradske uprave, dvorana 372, Trg Stjepana Radića 1). Potpisivanju će nazočiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici Zagrebačke županije predvođeni zamjenicom župana Nadicom Žužak.

27. travanj 2024 03:35