Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

27. Travanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za četvrtak, 27. travnja:

ZAGREB - Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice Vlade RH naći će se, uz ostalo, prijedlozi nacionalnog programa reformi 2017. te programa konvergencije RH za razdoblje 2017.-2020. Najavljujući nacionalni program reformi premijer Andrej Plenković u srijedu je na sastanku s poduzetnicima istaknuo da taj program ima tri glavna cilja - jačanje konkurentnosti gospodarstva, povećanje zapošljivosti uz bolju povezanost obrazovanja s potrebama tržišta rada te održivost javnih financija (10,00 sati, Trg svetog Marka 2).

ZAGREB - Hrvatski sabor 3. sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o subvencioniranju stambenih kredita u prvom čitanju, kojim Vlada želi pomoći osobama mlađim od 45 godina u stjecanju prve nekretnine. Prema zakonskom prijedlogu, država će četiri godine plaćati pola rate kredita za kupnju prvog stana ili kuće, a ako osoba dobije ili usvoji dijete u tom razdoblju, za svako dijete rok će se produžiti za još dvije godine. Ako osoba u obitelji ima nekog s invaliditetom većim od 50 posto, rok se produžava za još jednu godinu (9,30 sati, Trg Svetog Marka 6).

OSIJEK - Na osječkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem čelniku NK "Dinama" Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru koje Uskok tereti da su taj klub oštetili za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Uskok Zdravka Mamića u prvoj potvrđenoj optužnici tereti da je izvlačeći novac iz "Dinama" nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38 milijuna kuna. Osim ovog slučaja koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca Uskok je naknadno, zbog izvlačenja novca iz Dinama pokrenuo još tri istrage, a Mamić je podnio ostavku na dužnost u tom klubu (10 sati).

ZAGREB - Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) svečano će u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog obilježiti 10. obljetnicu smrti prvog lidera socijaldemokracije u Hrvatskoj i prvog predsjednika SDP-a Ivice Račana (16,30 sati, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Udruga Franak održat će konferenciju za medije na kojoj će priopćiti najnovije informacije, kako ističu, važne za sve dužnike opterećene manipuliranjem kamatnim stopama, te dužnike koji su ugovorili kredite sa stranim zadrugama koje nisu imale licenciju za rad u Hrvatskoj, o kojima javnost dosad nije upoznata. Na konferenciji će govoriti aktivisti Jelena Benjak i Vlado Iljić (10,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Preradovićeva 5).

16. travanj 2024 20:24