Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

14. Lipanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 14. lipnja:

ZAGREB - Ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Tomislav Kovačević potpisat će Ugovor o dodjeli na korištenje Vile Izvor. Potpisivanju će nazočiti i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (u 12,00 sati, Ministarstvo državne imovine, Ulica Ivana Dežmana 10).

ZAGREB - U hrvatskim zračnim lukama u travnju je zabilježena 601 tisuća putnika ili 5,4 posto više nego u istome mjesecu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U prva četiri mjeseca u odnosu na isto razdoblje lani promet putnika je povećan 13,2 posto, na 1,4 milijuna putnika.

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na čijem je dnevnom redu, između ostaloga, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o najmu stanova, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, Nacrt konačnog prijedloga zakona o državnom odvjetništvu, Nacrt konačnog prijedloga zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, Nacrt prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o nasljeđivanju te Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o pokretanju postupka radi preoblikovanja trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva Imunološki zavod (14 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar predstavit će na konferenciji za novinare uoči sjednice Vlade Nacrt konačnog prijedloga zakona o subvencioniranju stambenih kredita (13 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U povodu obilježavanja najvećeg islamskog blagdana Ramazanskog bajrama, muftija akademik Aziz ef. Hasanović priređuje svečanu večeru/iftar i prijem (20 sati, hotle Esplanada, Ulica Antuna Mihanovića 1). Događaju će nazočiti i prisutnima se obratiti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na čijem je dnevnom redu Izvješće o poslovanju HRT-a za 2016., Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2017. te prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju dijela članova Vijeća za elektroničke medije (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK), udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), organizira prosvjed "Za dostojanstveni rad i starost - Ne radu do 67" (18 sati, Markov trg). Prosvjedna povorka u 17 sati kreće ispred Radničkog doma (Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 2), te nastavlja Ulicom kneza Mislava, Franje Račkoga, Trgom burze, Jurišićevom ulicom, Trgom bana J. Jelačića do Markova trga. Zaposleni u predškolskom odgoju, kulturi i medijima traže pravo na punu starosnu mirovinu sa 65 godina starosti, te se protive bilo kakvom podizanju dobi za umirovljenje iznad te granice te povećanju penalizacije prijevremenih mirovina. Umjesto toga, traže ozbiljnu analizu uvjeta rada odgojitelja i njihova učinka na zdravlje, da se ispita mogućnost uvođenja beneficiranog radnog staža za odgojitelje te da se Državni pedagoški standard napokon počne primjenjivati u svim segmentima, u cijelosti i bez odlaganja. Traže i izmjene Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju na način da se uspostave mehanizmi koji će osigurati da jedinice lokalne uprave i samouprave poštuju i provode državni pedagoški standard.

VARAŽDIN - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen međunarodni aeromiting CIAV 2018., zrakoplovna priredba koja će se ove godine održavati 21. i 22. srpnja (14 sati, salon Gradske vijećnice, Trg kralja Tomislava). Na konferenciji će, uz ostale, govoriti varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, pomoćnik ministra obrane Zdravko Jakop i načelnik Ureda zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Stanko Hrženjak.

VARAŽDIN - Svečano potpisivanje Ugovora o zajedničkoj suradnji između Varaždinske županije i Sveučilišta u Zagrebu (17 sati, mala dvorana Županijske palače, Franjevački trg 7). Ugovor o zajedničkoj suradnji u ime Varaždinske županije potpisat će župan Radimir Čačić, a u ime Sveučilišta u Zagrebu rektor Damir Boras. Potpisnici ovog sporazuma zajednički će surađivati na razvoju znanstvenih i stručnih potencijala Varaždinske županije, razvoju turističkih i kulturnih potencijala, inovacija i prijenosa znanja i tehnologija u gospodarstvu županije, razvoju ljudskih potencijala zaposlenih u županijskoj upravi i ostalim obrazovnim, zdravstvenim i znanstvenim ustanovama županije. Predviđena je i realizacija zajedničkih stručnih i znanstvenih istraživanja, realizacija centara kompetitivnosti u strukovnom obrazovanju, realizacija zajedničkih gospodarskih programa i projekata.

18. travanj 2024 22:22