Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

04. Lipanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 4. lipnja:

 

OSIJEK - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posljednjeg, četvrtog dana boravka u Izmještenom Uredu u Osječko-baranjskoj županiji radni dan započet će u 9 sati u Osijeku na Trgu Ante Starčevića 2 gdje će nazočiti potpisivanju Ugovora o dodjeli na korištenje nekretnina Osječko-baranjskoj županiji (u 9 sati).  Predsjednica će posjetiti OPG Ivan Gašić – najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj u naselju Beketinci u Općini Čepin, a program će završiti u Đakovu gdje će posjetiti tvrtku "Ancona grupa“ i pripadnike 3. gardijske brigade "Kune".

ZAGREB – Predstavljanje rezultata znanstveno-razvojnog istraživanja ‘Analiza stanja i potreba u srednjoškolskom odgoju i obrazovanju vezanih uz informiranje o visokoškolskim izborima i postupcima upisa na studijske programe preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta". U jednom od najopsežnijih istraživanja na srednjoškolskoj populaciji ikad provedenih u Hrvatskoj sudjelovalo je 13.301 sudionik četverogodišnjih srednjoškolskih programa (strukovnih i gimnazijskih) iz 59 srednjih škola. Sudjelovali su učenici 1., 3. i završnih razreda srednjoškolskog obrazovanja. Riječ je o istraživanju Agencije za znanost i visoko obrazovanje (10 sati, multimedijalna dvorana Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Programsko vijeće HRT-a održat će će hitnu sjednicu sazvanu isključivo zbog emisije "Dobar dan Hrvatska" od 30. svibnja, u kojoj je gostovao Igor Vukić koji je iznio sporne tvrdnje o naravi i funkciji koncentracijskog logora Jasenovac, izvijestili su u petak s HRT-a. Sazivanje sjednice Programskog vijeća uslijedilo je nakon reakcije vodstva HRT-a, koje se u četvrtak oglasilo o spornoj emisiji. (15 sati, HRT, Prisavlje 3).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskih voda, Vodovoda Slavonskog broda i Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije potpisat će sporazum kojim se osigurava dovod vode u vodoopskrbni sustav Slavonskog broda čime će se omogućiti potrebna količina vode za ljudsku potrošnju na području Slavonskog broda i susjednih općina. Sporazum potpisuju čelnici triju tvrtki Zoran Đuroković, Stjepan Aščić i Dražen Milinković (10 sati, Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

DUBROVNIK - U organizaciji Hrvatske narodne banke i ovogodišnja, 24. međunarodna Dubrovačka ekonomska konferencija okupit će brojne ugledne znanstvenike sa svjetskih sveučilišta, predstavnike najvažnijih međunarodnih financijskih institucija, središnjih i poslovnih banaka te druge domaće i inozemne aktere gospodarske politike (9,30 sati, Hotel Grand Villa Argentina, Ulica Frana Supila 14).

ZAGREB - Predstavnici vodećih japanskih tvrtki boravit će u trodnevnom radnom posjetu Hrvatskoj, a cilj je istražiti poslovne mogućnosti za suradnju dviju zemalja. Posjet organiziraju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj te regionalni ured Japanske organizacije za vanjsku trgovinu (JETRO), u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost (AIK), Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Udruženjem stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC), a započet će predstavljanjem gospodarskog okruženja i investicijskog potencijala Hrvatske koje će se održati u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta (9,45 sati, a prije toga, u 9,30 sati predviđene su izjave za medije, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Velika dvorana, Ulica grada Vukovara 78).

26. travanj 2024 04:43