Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

29. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za četvrtak, 29. ožujka.

SPLIT - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjelovat će na konferenciji  "Slobodne Dalmacije" pod nazivom „Gospodarenje vodama u Hrvatskoj“ (10 sati, Trstenik 19).  Predsjednica Republike sastat će se  sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom (11 sati, Gradska uprava, Obala kneza Branimira 17)

ZAGREB- Sjednica Vlade Republike Hrvatske (8,30 sati, Trg svetog Marka 2)

ZAGREB - Saborski Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu održat će tematsku sjednicu o davanju u koncesiju putničke luke Galženica u Zadru ( 12 sati, Hrvatski sabor, Trg svetog Marka 6)

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić dodijelit će ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni poziv "Jačanje dijaloga - faza III" u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Riječ je o ugovorima kojima se financiraju aktivnosti povećanja učinkovitosti, održivost rezultata i kontinuiteta socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj te unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na međunarodnoj, nacionalnoj, regionalnoj, lokalnoj i sektorskoj razini (12 sati, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78, VI kat)

ZAGREB- Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira, po uzoru na priznati britanski koncept, okrugli stol pod nazivom "Dijalozi o obrazovanju" u suradnji s British Councilom i Veleposlanstvom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske. Predviđeno je i uvodno obraćanje ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak (9 sati, Preporodna dvorana HAZU, Opatička 18).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Morske luke nautičkog turizma u Hrvatskoj prošle su godine ukupno ostvarile 855 milijuna kuna prihoda, 11,2 posto više nego u 2016., od čega se najviše, 598 milijuna kuna, odnosi na prihode od iznajmljivanja vezova, koji su porasli 10,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Od ukupno 140 luka nautičkog turizma obuhvaćenih istraživanjem DZS-a, marina je 70, od čega 13 suhih. Ukupna površina akvatorija svih tih luka nešto je veća od 3,7 milijuna četvornih metara, a imaju malo više od 17 tisuća vezova. Osim rasta ukupno ostvarenog prihoda te onog od iznajmljivanja vezova, luke nautičkog turizma prošle su godine za 9,4 posto povećale i prihode od servisnih usluga, na 65,9 milijuna kuna, dok su im ostali prihodi od 191,1 milijuna kuna veći za 12,7 posto u odnosu na 2016.

25. travanj 2024 07:38