Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

14. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 14. ožujka 2018.:

ZAGREB – Nastavak 7. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB – Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar financija Zdravko Marić potpisat će ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu financija. Ugovorima o dodjeli 7,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda financirat će se dva projekta Ministarstva financija: „Učinkovitiji sustav financijskog i statističkog izvještavanja“ i „Uspostava učinkovitog sustava ocjene i odobravanja investicijskih projekata koji se financiraju ili sufinanciraju sredstvima državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave“ (8,30 sati, u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78, VI kat).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavit će na konferenciji za novinare javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira na razini visokog obrazovanja“ u vrijednosti od 100 milijuna kuna. Time se visokim učilištima omogućava da prijave projekte kojima će reformirati postojeće ili izraditi nove studijske programe i programe cjeloživotnog učenja prema HKO metodologiji. O reformskim potezima na području visokog obrazovanja i aktivnostima s ciljem kvalitetnog obrazovanja koje će pripremiti pojedince za tržište rada govorit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te državna tajnica Branka Ramljak (10,30 sati, zgrada Ministarstva, multimedijalna dvorana, Donje Svetice 38).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskih šuma, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika održat će se konferencija "Budućnost hrvatske drvne industrije" na kojoj će biti riječi o tome što Hrvatska želi postići Strategijom razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja, kako razviti proizvodnju vrhunskog namještaja od domaće sirovine te kako pomoći poduzetnicima i financirati razvoj drvne industrije. Konferenciju će otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (9,30 sati, Kongresni centar Forum, Radnička cesta 50).

BJELOVAR - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s predstavnicima Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovat će na svečanom otvaranju radova na izgradnji istočne obilaznice Grada Bjelovara vrijedne više od 60 milijuna kuna. Izjave za medije predviđene su nakon svečanog otvaranja radova na istočnoj bjelovarskoj obilaznici u 9,15 sati, na lokaciji buduće prometnice (Slavonska cesta 12, kod Lidla).

19. travanj 2024 17:48