Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

05. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za ponedjeljak, 5. ožujka:

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 11. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost na kojoj će, osim članova Vijeća, sudjelovati visoki gosti: potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sjednice Vijeća nakon koje će biti objavljeno priopćenje (14 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu predstavljanja otvorenih pitanja glede donošenja Zakona o zaštiti osobnih podataka održat će se u Nezavisnom sindikatu znanosti i visokoga obrazovanja (10 sati, Ul. Florijana Andrašeca 18A/I).

ZAGREB - Zaklada Friedrich Ebert upriličuje konferenciju na temu "Izgradnja dobroga društva ususret socijalnijoj i demokratskijoj Europi - Socijalno investiranje u Hrvatskoj". Na konferenciji će govoriti, uz ine, govoriti i Davor Bernardić (11 sati, Kino Europa - dvorana Mueller, Varšavska 3).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Organizatori međunarodnog turističkog sajma Place2Go na konferenciji za medije najavit će program tog sajma koji će se ove godine po sedmi puta održati u Zagrebu, od 16. do 18. ožujka. Sajam će u zagrebačkoj Areni predstaviti nove trendove i destinacije za putovanja po svijetu i Hrvatskoj (11,00 sati, Kaptol Boutique Cinema, Nova Ves 17).

ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u 2017. u odnosu na godinu ranije porasle su za 4,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Pritom su cijene biljnih proizvoda porasle za 5,2 posto, a cijene stoke i stočnih proizvoda za 3,8 posto. Cijene žitarica su porasle 11,8 posto, a cijene industrijskog bilja 10,4 posto. Cijene voća su porasle 24,5 posto, a najveći udio u toj skupini imaju jabuke i mandarine. Na porast cijena mandarina utjecao je izrazito mali urod u 2017. uslijed loših vremenskih uvjeta, ističu iz DZS-a.

16. travanj 2024 02:24