Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

21. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za srijedu, 21. veljače:

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručit će Povelju Republike Hrvatske umjetničkom timu predstave "Stilske vježbe" za osobiti doprinos u promicanju kulturnog razvitka Hrvatske, a u prigodi 50. godišnjice kontinuiranog izvođenja predstave (15,30 sati, Pantovčak 241). Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održat će konferenciju za novinare na temu "Akti gradonačelnika" povodom predstojeće sjednice zagrebačke Skupštine (10 sati, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 272).

VUKOVAR - Četvrta po redu Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije. Koordinaciju je sazvao župan Božo Galić, a nazočit će joj i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac (10 sati, Palača Srijem, Županijska 9, velika županijska vijećnica).

ZAGREB - Sveučilišna platforma održat će konferenciju za novinare ispred zgrade Rektorata u povodu prosvjeda uoči izbora novog zagrebačkog rektora (10 sati, Trg Republike Hrvatske 14). Prosvjed pod nazivom "Sveučilište mora bolje!" održat će se u četvrtak, 22. veljače.

ZADAR - Konferencija za novinare Mosta nezavisnih lista na temu Prijedloga odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa RH, koju je Most uputio u saborsku proceduru (12 sati, Domovinskog rata 8). Na konferenciji će govoriti predsjednik Mosta Božo Petrov i saborski zastupnik Miro Bulj.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST) (9,30 sati, Sky office – u predvorju ispred ulaza u press room HT-a, Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9). Sindikati u Hrvatskom Telekomu (HT) najavljuju sudske tužbe i prosvjede zbog smanjenja plaća i otpuštanja radnika, a Uprava HT-a ne prihvaća pregovore sa Sindikatima, poručuju iz HST-a. Konferenciju organiziraju predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, predsjednik HST-a Juko Cikojević i predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske Ivan Majdak.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) na temu "Socijalni dijalog, a ne monolog" (11 sati, Florijana Andrašeca 18a, 1. kat, dvorana Orion). Na konferenciji će sudjelovati predsjednica SHU Sanja Šprem, glavna tajnica SHU Ana Tuškan i predsjednik Skupštine SHU Davor Kovačić.

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednice Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anke Mrak – Taritaš i gradske zastupnice Sonje König na temu predstojeće, devete sjednice zagrebačke Gradske skupštine (9,40 sati, Starogradska vijećnica, prizemlje, vjenčana dvorana II, Ćirilometodska 5).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Zagrebački sajam nautike, koji će se po 27. puta održati od 21. do 25. veljače na Zagrebačkom velesajmu, okupit će više od 300 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Organizatori ističu kako će prema broju plovila koje će predstaviti, više od 200, te pratećem stručnom programu i atraktivnim sadržajima za publiku to biti jedan od najvećih sajmova nautike u Zagrebu. U istom terminu održat će se i jubilarni 10. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme Hotel&Gastroteh (11,00 sati, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Hrvatsko kreditno osiguranje (HKO) i Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisat će sporazum o programskoj suradnji na područjima od zajedničkog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Sporazum će potpisati predsjednik uprave HKO-a Zvonimir Samodol i predsjednik HIZ-a Darinko Bago (11,00 sati, Hrvatski izvoznici, Fallerovo šetalište 22/IV).

ZAGREB - Tvrtka SAP Hrvatska na godišnjoj konferenciji za medije objavit će poslovne rezultate za 2017. te najaviti planove i projekte za 2018. godinu (11,00 sati, SAP, Hektorovićeva ulica 2).

16. travanj 2024 13:17