Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

19. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za ponedjeljak 19. veljače:

ZAGREB - U Ministarstvu znansoti bit će potpisivan Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Europske svemirske agencije (ESA-e) o suradnji u mirnodopske svrhe. Potpisivanjem sporazuma uspostavlja se pravni okvir za jačanje suradnje u istraživanju i mirnodopskom korištenju svemira te uvjetima za provedbu projekata od obostranog interesa. Sporazum će potpisati ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Frédéric Nordlund, a nazočit će i predstavnici Hrvatske gospodarske komore (10 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, Multimedijalna dvorana).

DUBROVNIK - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sastat će se sa županom Nikolom Dobroslavićem i čelnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja Dubrovačke županije. Na sastanku će se govoriti o mogućnosti EU sufinanciranja projekata gospodarenja otpadom. Cilj je predstaviti mogućnosti sufinanciranja mjera koje jedinice lokalne samouprave trebaju provesti tijekom 2018. godine kako bi ispunile svoje obveze. Sastanak je zatvoren za javnost, a izjave za medije su predviđene u 11,15 sati (10,15 sati, Palača Ranjina, Gundulićeva poljana 1).

SPLIT - Na tematskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća raspravljat će se o stanju odlagališta otpada Karepovac (9 sati, Gradska vijećnica u zgradi Banovine, Branimirova obala 17/II).

ZAGREB - Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba predstavit će nove rezultate u okviru prvog nacionalnog komparativnog istraživanja o navikama i iskustvima djece i mladih na internetu "Novi oblici rizičnog ponašanja u virtualnom svijetu: iskustva djece". Tim se istraživanjem Hrvatska uključila u svjetski standard praćenja sigurnosti djece na internetu, temeljem sudjelovanja u EU Kids Online konzorciju kojega čine 33 zemlje (13 sati, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Đorđićeva 26).

KOPRIVNICA - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske održat će konferenciju za medije na temu "HŽ Infrastruktura d.o.o. namjerno ugrožava sigurnost u željezničkom prometu" (9 sati, ispred željezničkog kolodvora Koprivnica).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Na konferenciji za novinare ministra državne imovine Gorana Marića bit će riječi o provedbi natječaja za hotele Jadran Crikvenica, Makarska, Club Adriatic i Maestral Dubrovnik, izvješću o provedbi natječaja za zakup poslovnih prostora, provedbi natječaja za prodaju nekretnina te informacijama o korištenju stanova u državnom vlasništvu. Također će biti najavljene buduće aktivnosti Ministarstva (11,00 sati, Ministarstvo državne imovine, Ulica Ivana Dežmana 10).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu sajmova Nautika, Hotel&Gastroteh i Festival maslina, koji će se održati od 21. do 25. veljače na Zagrebačkom velesajmu (ZV). Sajmove će najaviti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (11,00 sati, Zagrebački velesajam, Av. Dubrovnik 15).

RIJEKA - Lošinjska plovidba – brodogradilište i norveška tvrtka Optimarin potpisat će ugovor o suradnji (14,00 sati, Hotel Jadran, Šetalište 13. divizije 46).

24. travanj 2024 15:05