Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

12. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za ponedjeljak, 12. veljače:

ZAGREB - Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije organizira prosvjedni skup zbog dolaska srbijanskog predsjednika  Aleksandra Vučića u Hrvatsku (10 sati, Trg Sv. Marka).

ZAGREB - Sindikat hrvatskih učitelja održat će konferencija za novinare na temu "Moderni socijalni dijalog - Vlada RH prekinula pregovore putem medija". Sudionici konferencije su predsjednica Sindikata Sanja Šprem, glavna tajnica  Ana Tuškan i odvjetnik  Mladen Gajski (10 sati, Zgrada sindikata, dvorana ‘Orion‘, Florijana Andrašeca 18A, 1. kat).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije održat će se tribina koju zajednički organiziraju: Hrvatska udruga za epilepsiju, Hrvatska liga protiv epilepsije, Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s farmakorezistentnom epilepsijom, Hrvatsko društvo za EEG i kliničku neurofiziologiju, Odjel za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice i Hrvatsko neurološko društvo. Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutačno oko 40.000 ljudi boluje od epilepsije. Epilepsija je ujedno i jedina kronična neurološka bolest koja se može izliječiti, poglavito ako se na vrijeme prepozna i započne s adekvatnim liječenjem (13 sati, Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27).

Gospodarstvo:

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) bit će održan hrvatsko-srpski gospodarski forum, a u povodu službene posjete predsjednika Republike Srbije Republici Hrvatskoj. Na tom će skupu, prema najavama, sudjelovati i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik HGK Luka Burilović i predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. U organizaciji Privredne komore Srbije na forumu se očekuje sudjelovanje predstavnika 20-ak vodećih tvrtki iz Srbije, zainteresiranih za suradnju s hrvatskim gospodarstvenicima (16,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Na konferenciji "Digitalna (R)evolucija" u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca bit će predstavljeni rezultati istraživanja o stanju digitalne ekonomije u Europi i Hrvatskoj te prezentirati primjeri hrvatskih tvrtki koje su provele digitalnu transformaciju. Okupljenima će se, prema najavama organizatora, obratiti potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja i predsjednik HUP-Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti Boris Drilo (10,00 sati, Atrij Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4).

26. travanj 2024 06:45