Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

06. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za utorak, 6. veljače:

ZAGREB - U organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) svečano će se obilježiti Europski dan zaštite osobnih podataka. Svečanosti će nazočiti izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti,  gospodarstvenici te predstavnici različitih udruga. U sklopu središnje svečanosti prikazat će se novi edukativni spotovi Agencije kojima je za cilj informiranje i educiranje cjelokupne javnosti o načelima, pravima, obvezama i izazovima koje donosi Opća uredba o zaštiti podataka, kao i preventivno-edukativni namjenski film "Tko se to šali s mojim podacima" (11 sati, CineStar Zagreb, dvorana 2, 1. kat, Ulica kneza Branimira 29). Izjave za medije predviđene su u 12,15 sati ispred dvorane.

ZAGREB - Konferencija za novinare Matice hrvatskih sindikata na temu uvođenja eura, nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća, na kojoj žele upoznati javnost o mogućim negativnim posljedicama za Hrvatsku zbog uvođenja eura (11 sati, sindikalna zgrada, Florijana Andrašeca 18a, prvi kat, dvorana Orion).

ZAGREB - Sjednica Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će zastupnici iznijeti niz prijedloga za preimenovanje ulica u Zagrebu (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I., u dvorani "C").

ZAGREB - Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održat će svečanu proslavu 15 godina rada s djecom i obiteljima, u svrhu njihove bolje zaštite i osiguravanja kvalitetnijega života. O povijesti i radu Poliklinike govorit će ravnateljica Gordana Buljan Flander, a na svečanosti se očekuje oko dvije stotine uzvanika, među kojima i oni iz političkih, diplomatskih i akademskih krugova (11 sati, Preporodna dvorana palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Opatička 18).

ZAGREB - Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo organizira konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti očevi, inozemni državljani, čija djeca borave s majkama u Hrvatskoj, gdje se bore za svoja prava nakon razvoda na viđanje djece. O temi će govoriti i hrvatski državljani koji se bore za svoja roditeljska prava nad djecom koju imaju sa strankinjama (10,30 sati, Mjesni odbor Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54).

OMIŠALJ, KRK - Sastanak će se izvanredna Koordinacija Grada Krka i Općina otoka Krka na temu aktualnosti projekta plutajućeg LNG terminala (10 sati). Izjave za medije predstavnika lokalnih samouprava s otoka Krka najavljene su za 11,30 sati kod ulaza postrojenje bivše Dina-Petrokemije u Omišlju.

Gospodarstvo

ZAGREB - Istraživanje o turističkoj potrošnji "TOMAS Ljeto 2017" predstavit će istraživači iz Instituta za turizam te ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Riječ je o tradicionalnom istraživanju Instituta za turizam, koje je prošle godine proveo od srpnja do listopada u sedam primorskih županija odnosno 67 većih mjesta na obali i otocima i na uzorku od gotovo šest tisuća ispitanika-turista (11,00 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - Privredni vjesnik predstavit će posebno izdanje "Poslovna očekivanja 2018.", a održat će se i okrugli stol gospodarstvenika, predstavnika Vlade i ekonomskih analitičara, kao i dodjela nagrade za ekonomskog analitičara 2017. godine "Gorazd Nikić". Uz ostale, na okruglom stolu sudjelovat će i ministar financija Zdravko Marić (11,00 sati, HGK, Roosveltov trg 2).

ZAGREB - Konferencija "Tehnologija - mediji - telekomunikacije: Trendovi u 2018." predstavit će nove trendove u digitalu, telekomunikacijama i medijima za ovu godini te obraditi niz tema, poput promjene poslovnih modela uslijed digitalizacije, problem nedostatka inovativnosti u sektoru, globalnu konsolidacija sektora i druge (10,00 sati, hotel Westin, Kršnjavoga 1).

 

19. travanj 2024 17:32