Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

05. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za ponedjeljak, 5. veljače:

ZAGREB - Svečano otvaranje projekta Pravosudne akademije "Uvođenje i provedba programa edukacije iz područja stranih jezika za pravosudne dužnosnike, savjetnike i službenike u pravosuđu".  Nazočnima će se obratiti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, predsjednik Vrhovnog suda RH Đuro Sessa, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i ravnateljica Pravosudne akademije Andrea Posavec Franić, dok će projekt predstaviti voditeljica projekta Nella Popović (13 sati, Hotel Dubrovnik, dvorana Zrinski).

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka, na konferenciji za novinare, stručnjaci i predstavnici udruga pacijenata, upozorit će na tzv. rijetke tumore od kojih je u Europskoj uniji oboljelo oko 4,3 milijuna osoba, a procjenjuje se da se na godinu otkrije više od 500.000 novih slučajeva rijetkih tumora.  Na konferenciji će sudjelovati doc. dr. sc. Sanja Pleština (KBC Zagreb, Klinika za plućne bolesti Jordanovac, Odjel za rijetke tumore toraksa), dr. sc. Marija Gamulin (KBC Zagreb – Klinika za onkologiju), prof. dr. sc. Snježana Tomić (KBC Split, Klinički zavod za patologiju, sudsku medicinu), Ljiljana Vukota, glavna tajnica udruge SVE za NJU te Ivica Belina,  predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu (11 sati,  Novinarski dom HND-a, Velika dvorana, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Tematska sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća o strategiji za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (12,30 sati, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78 (velika dvorana/prizemlje). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su moguće izjave za medije.

VARAŽDIN/VARAŽDINSKE TOPLICE - U posjetu Varaždinskoj županiji boravit će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji će u 12,30 sati održati  radni sastanak u uredu župana Varaždinske županije Radimira Čačića (Franjevački trg 7). Nakon toga ministar odlazi u Varaždinske Toplice gdje će posjetiti Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju (Trg slobode 1, Banketna dvorana). U 13,15 sati predviđeno je kratko obraćanje ministra Ćorića i gradonačelnice Varaždinskih Toplica Dragice Ratković prilikom svečanog potpisivanja ugovora Reciklažno dvorište Varaždinske Toplice, a u 13,20 sati izjavu medijima dat će gradonačelnica Ratković, župan Čačić i ministar Ćorić. Slijedi prezentacija o mogućnosti sufinanciranja projekata jedinica lokalne samouprave u sustavu gospodarenja otpadom (13,30 sati). Prezentacija  će biti zatvorena za javnost, a mediji će imati mogućnost fotografiranja nekoliko minuta prije početka.

ZAGREB - Sjednica Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT), na čijem je dnevnom redu, uz ostalo, Praćenje ispunjavanja obveza HRT-a određenih ugovorom s Vladom te davanje mišljenja na prijedlog Programa rada HRT-a za 2018. godinu (11 sati, HRT, Prisavlje 3, objekt B – 30, 1. kat, dvorana 107 a).

Gospodarstvo

ZAGREB - Predstavnici Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) na konferenciji za novinare osvrnut će se na poslovanje u 2017., očekivanja i izazove s kojima se susreću društva za upravljanje mirovinskim fondovima, poslovno okruženje u kojem djeluju te poslovne rezultate (11,00 sati, Kongresni centar Forum, Radnička cesta 50).

KRK - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održat će sastanak s gradonačelnikom grada Krka Darijom Vasilićem te načelnicima općina Baška, Dobrinja, Malinska - Dubašnica, Omišalj, Punat i Vrbnik. Tema sastanka bit će prometni projekti na otoku, s naglaskom na cestovnima, kao i projekti izgradnje lučke infrastrukture. Izjave za medije ministra, gradonačelnika i načelnika predviđene su nakon sastanka, u 14 sati, u prostorijama Građevinskog poduzeća Krk. (14sati, Građevinsko poduzeće Krk, Stjepana Radića 31).

19. travanj 2024 09:13