Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

01. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za četvrtak, 1. veljače:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade (10 sati, Banki dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predstavljanje projekta Znanstvenog centra izvrsnosti za napredne materijale i senzore (CEMS) pod nazivom „Potpora vrhunskim istraživanjima centra izvrsnosti za napredne materijale i senzore“ za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u vrijednosti od 37,9 milijuna kuna te u cijelosti financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U sklopu projekta zaposlit će se 14 novih stručnjaka, a osigurana su sredstva i za školarine te daljnja usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz ostale govorit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (12,15 sati, Institut za fiziku, Bijenička cesta 46).

SPLIT - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u sklopu posjeta Splitu održat će sastanak sa zamjenicima gradonačelnika Splita, a potom će sastati sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita Ivanom Kovačevićem. Uz to, tijekom dana ministar će obići Područni ured Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (10,30 sati u zgradi Banovine, Obala kneza Branimira 17).

KARLOVAC - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u sklopu posjeta Karlovačkoj županiji sastat će se županom Damirom Jelićem i njegovim suradnicima te gradonačelnicima i načelnicima općina iz Karlovačke županije. Tema sastanka bit će „Mogućnost sufinanciranja projekata JLS-ova u sustavu gospodarenja otpadom“ (17 sati, u Uredu župana Karlovačke županije, nakon sastanka, u 18,15 sati, župan i ministar dat će izjave).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primit će dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu "Ponos Hrvatske" (13 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista održat će konferenciju za novinare na temu ‘Zagrebački otpad‘ govorit će zastupnici Slaven Dobrović i Marko Sladoljev (13 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Klub zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika održat će konferenciju za novinare na temu problema diskriminacije starijih osoba po pitanju mobilnosti. Govorit će zastupnici Anka Mrak – Taritaš i Silvano Hrelja (12 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice zagrebačke Gradske skupštine (9 sati, Starogradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Lijevi blok će održati konferenciju za medije u povodu odluke Gradske skupštine da ne podrži prijedlog za pomoć radnicima tvrtki u stečaju. Na konferenciji će biti zastupnici Lijevog bloka (Radnička fronta, Zagreb je naš, Nova ljevica, Za grad) i predstavnici radnika DIOKI-ja, Kamenskog i Gredelja (11 sati, ispred Gradske skupštine (Ćirilometodska ul. 5).

ZAGREB - Klub gradskih zastupnika "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti", "Zelene liste" i "Narodne stranke - Reformisti" održat će konferenciju za medije na kojoj će govoriti predsjednica kluba i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Ana Stavljenić-Rukavina te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević (8,45 sati, u Staroj gradskoj vijećnici).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Austrijski ured za vanjsku trgovinu predstavit će rezultate istraživanja ABC-indikator, koje prikazuje raspoloženje među austrijskim investitorima u Hrvatskoj i u 24 druge, za Austriju najbitnije zemlje izvoza. Tom će prigodom predsjednik uprave Erste & Steiermärkische Bank Christoph Schöfböck izložiti svoje gledište daljnjeg gospodarskog razvoja Hrvatske i Erste banke (10,30 sati, Klub književnika, Trg bana J. Jelačića 7/1).

ZAGREB - Konferencija povodom ukidanja nedavno donesenog rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike o dozvoljavanju odstrela kormorana na ribnjacima. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici tvrtki članica Sekcije za toplovodni uzgoj HGK koji će upozoriti na moguće negativne posljedice takve odluke. (u 12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge poljoprivrednika o radu izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramlja te privremenog Vijeća vjerovnika (16.00 sati, ispred zgrade zgrade Uprave Agrokora, Ulica Marijana Čavića 1).

18. travanj 2024 10:51