Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

30. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za utorak, 30. siječnja:

ZAGREB - HNS organizira okrugli stol "Startup i suvremeno malo poduzetništvo“ (12 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2). Uvodno će govoriti predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izlagat će o temi "Primijenjena znanost i akademsko poduzetništvo kao pokretači razvoja".

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Na dnevnom redu je, uz ostalo, prijedlog odluke gradonačelnika Milana Bandića o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada u Zagrebu (9 sati, Starogradska vijećnica, dvorana A, Ćirilometodska 5/I.).

ZAGREB - Svečano otvaranje natječaja za godišnju nagradu "Nikola Tesla – Genij za budućnost“ u sklopu tradicionalnih Dana Nikole Tesle u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla“ (17 sati, Savska cesta 18). Natječaj se otvara devetu godinu zaredom u tri kategorije - Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

ZAGREB - U povodu 12. europskog tjedna prevencije raka vrata maternice udruga "SVE za NJU" organizira javnu tribinu "Biser mudrosti" (11 sati, u udruzi SVE za NJU, Kneza Mislava 10). Trendove i rezultate procijepljenosti u Gradu Zagrebu" i aktivnosti Grada Zagreba u edukaciji mladih predstavit će zamjenice pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević i Ivana Portolan Pajić. Dvanaesti Europski tjedan borbe protiv raka vrata maternice obilježava se od 28. siječnja do 3. veljače 2018. godine u cilju povećanja edukacije i brige za zdravlje žena, jer su cijepljenje protiv HPV-a, edukacija i probir temelji dobre prevencije raka vrata maternice.

Gospodarstvo:

ZAGREB - Konferencija "Hrvatska na vratima energetske unije" u organizaciji Jutarnjeg lista, koju će otvoriti premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Europske komisije zadužen za energetsku uniju Maroš Šefčovič. Sudjelovat će i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar financija Zdravko Marić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (10.00 sati, Hotel Esplanade, Antuna Mihanovića 1). Plenković i Ćorić sa Šefčovičem će se susresti i uoči konferencija (9.00 sati, Banski dvori - snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti upisivanje u Zlatnu knjigu, 8.55 sati i početak sastanka o kojem će Vlada izvijestiti priopćenjem).

ZAGREB - Tjednik Lider organizator je Kluba izvoznika na kojem će guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić održati izlaganje na temu "Pripreme za uvođenje eura". Nakon izlaganja u raspravi će sudjelovati članovi Kluba izvoznika. (13.00 sati, Dalekovod, Marijana Čavića 4).

ZAGREB - Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na sjednici će raspraviti aktualno stanje na tržištima, prijedlog novog pravilnika o organizacijskom ustrojstvu Glavnog ureda HTZ-a i sistematizaciji radnih mjesta, posebno oglašavanje i druge teme. Nakon sjednice su predviđene izjave za medije (izjave 12,00 sati, HTZ, Iblerov trg 10).

24. travanj 2024 17:51