Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

24. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija političko-gospodarska događanja za srijedu, 24. siječnja 2018.:

 

ZAGREB - "Iskustva predstečajnih nagodbi - pouka za Agrokor" - naziv je okruglog stola kojega organizira Jutarnji list. Organizatori ističu kako im je cilj raspraviti učinke procesa predstečajnih nagodbi u i Hrvatskoj i njihove rezultate iz perspektive vjerovnika, a vjeruju i kako je temeljem iskustava koja će biti predstavljena moguće izvući pouke za slučaj Agrokora (11,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

BJELOVAR - Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Zoran Grgić potpisat će ugovor o međusobnoj suradnji na izradi studije "Unapređenje svinjogojske proizvodnje na području grada Bjelovara". Grad Bjelovar u svom je proračunu za 2018. godinu osigurao 50.000 kuna za financiranje istraživačke studije koju će izraditi i provesti Agronomski fakultet Zagreb s ciljem da se u Bjelovaru unaprijedi svinjogojska proizvodnja (9,00 sati, Mala vijećnica Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2).

KRAPINA -  Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od srijede do petka preselit će ured u Krapinsko-zagorsku županiju, što je 13. premještanje njezina ureda izvan Zagreba (Magistratska 1).  Nakon podizanja zastave predsjednika RH  (9,30 sati) ispred zgrade Krapinsko-zagorske županije, predviđeno je obraćanje Grabar-Kitarović te gradonačelnika Grada Krapine Zorana Gregurovića i župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara. Nakon toga uslijedit će radni sastanak s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima (10 sati). U 11 sati Grabar-Kitarović sastat će se s udrugama hrvatskih branitelja, a u 11,35 sati s članovima Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina. Predsjednica RH susrest će se s dekanom Veleučilišta "Hrvatsko zagorje" (11,45 sati) te s građanima i predstavnicima udruga (13,45 sati). Predsjednica RH posjetit će i OŠ "August Cesarec" u nastavku projekta "Hrvatska čita" (14,50 sati, Ivana Vrencea 1). Tijekom dana posjetit će tvrtku "Jedinstvo Krapina“, položit će cvijeće kod spomenika poginulim policajcima ispred Policijske uprave Krapinsko-zagorske te će obići gradilišta područne škole u Martinišću.

ZAGREB - Hrvatski sabor ovotjedno plenarno zasjedanje započinje raspravom o paketu zakona iz resora Ministarstva zaštite okoliša i energetike među kojima su zakon o zaštiti okoliša, istraživanju i eksploataciji ugljikovodika te o zaštiti prirode, a kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom EU (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (14 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za medije Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista na temu "Mikrosolari" (13 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na konferenciji će govoriti zastupnici Božo Petrov, Slaven Dobrović i Tomislav Panenić te članovi Mosta Ante Čikotić i Mate Rebić.

ZAGREB - Konferencija za medije Kluba zastupnika Živog zida i SNAGA-e na temu "Izmjena Prostornog plana Nacionalnog parka Plitvička jezera" (12,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). O toj temi će govoriti zastupnici Ivan Vilibor Sinčić i Branimir Bunjac.

ZAGREB - Konferencija za medije na temu "Srce u 2018. godini - planovi, naglasci i novosti" (12 sati, Srce, Josipa Marohnića 5). O planovima i projektima Sveučilišnoga računalnog centra (Srce) govorit će ravnatelj Zoran Bekića i njegov zamjenik Ivan Marić.

ZAGREB - Konferenciju za medije Udruge hrvatskih pacijenata na kojoj će uručiti Zahvalnicu za najsestru i najliječnika za 2017. godinu (13 sati, zgrada Crvenog križa, Ilica 223).

19. travanj 2024 13:46