Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

22. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za ponedjeljak, 22. siječnja:

ZADAR - Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u Zadru na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Maslenica ‘93". Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH (11,30 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Široka ulica 8). Prije 25 godina vojno-redarstvenom operacijom (VRO) Maslenica u 72 sata Oružane snage Republike Hrvatske (OS RH) oslobodile su bitne strateške točke koje su bile pod okupacijom vojske tzv. Republike Srpske krajine te je omogućeno ponovno prometno povezivanje juga i sjevera Hrvatske. Glavni ciljevi operacije postignuti su već nakon 72 sata. Deblokiran je Zadar u čijemu je zaleđu tijekom tri dana oslobođeno i petnaestak sela, te strateške točke - zrakoplovna baza Zemunik te Novsko ždrilo. Program svečanog obilježavanja 25. obljetnice te operacije počeo je u subotu, a središnja svečanost se održava u ponedjljak, 22. siječnja pod pokroviteljstvom predsjednice Republike i predsjednika Vlade.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić sudjelovat će na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava "Uspostava integralnog sustava za upravljanje službenom dokumentacijom Republike Hrvatske". Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 12.856.124,93 kuna koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda (10 sati, Velika dvorana Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Ulica Ivana Lučića 8/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkog HSLS-a o Prijedlogu odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada koja je, kako kažu, u suprotnosti s odlukom zagrebačke Gradske skupštine iz 2017. godine, te o pitanjima vezanim za aktualne probleme Zagrebačkog holdinga. Na konferenciji će govoriti gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić i predsjednik Savjeta za zaštitu okoliša i prirode Gradskog Vijeća HSLS-a Grada Zagreba Mirko Budiša (10 sati, središnjica HSLS-a, Trg Nikole Šubića Zrinskog 17/1).

 

19. travanj 2024 12:49