Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

18. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za četvrtak, 18. siječnja:

ZAGREB – Nastavak 7. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB – Sjednica Vlade (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB – Okrugli stol o pravima pacijenata „Na što možemo utjecati i što možemo promijeniti?“. Govorit će Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, Damir Jukica i Ruža Naklić iz Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba, Drago Paušek iz Hrvatskog društva za sigurnost pacijenata i Ivana Kopjar iz Hrvatske liječničke komore (11 sati, zagrebačka Gradska skupština, Ćirilometodska 5).

ZAGREB – Nevladina udruga Dugine obitelji predstavit će prvu slikovnicu o istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku „Moja dugina obitelj“. Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi te prikazuje sličice iz života dvoje djece s istospolnim roditeljima. Na predstavljanju će govoriti autor slikovnice, koordinator udruge Dugine obitelji, predstavnici francuskog Veleposlanstva i dječja psihologinja (18 sati, Medijateka Francuskog instituta u Hrvatskoj, Preradovićeva 5) .

Gospodarstvo:

ZAGREB - Organizatori nacionalnog festivala tržišnog komuniciranja, šestog po redu Dana komunikacija, na konferenciji za medije najavit će program i predavače na tom festivalu koji će se održati od 12. do 15. travnja u Rovinju (11,00 sati, prostori agencije Imago Ogilvy, Ulica grada Vukovara 271).

PARIZ - Vodeći ekonomisti iz Francuske i Njemačke apeliraju na uvođenje novih fiskalnih pravila za eurozonu i na uspostavu neovisnog regulatora kako bi zona primjene zajedničke europske valute bila otpornija na krize u budućnosti. U dokumentu na 33 stranice ekonomisti su u srijedu upozorili da zona primjene zajedničke europske valute, premda konačno doživljava robusni oporavak... nakon gotovo 10 godina stagnacije, ostaje i dalje krhka.

23. travanj 2024 00:43