Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

08. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za ponedjeljak, 8. siječnja:

VUKOVAR - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u Vukovaru će uručiti 18 novih ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi - program za zapošljavanje žena". Svečanom uručivanju ugovora nazočit će i ravnatelj Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Ante Lončar (12 sati, Županijska vijećnica Vukovarsko–srijemske županije, Županijska 9).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Prijedlog Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, zahtjev za revizijom gospodarskih planova temeljem kojih se dodjeljivalo državno poljoprivredno zemljište te poziv DORH-u da istraži potencijalna kriminalna djela u istom, poziv nadležnim službama (Ministarstvu i DORH-u) da se aktivnije uključe i obavijeste javnost dokle su došlo, ako su pokrenute istražne radnje oko malverzacija sa poticajnim sredstvima iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja 2015., te ako nisu zahtjev da se pokrenu, teme su tiskovne konferencije Hrvatske udruge poljoprivrednika (10 sati, ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U nešto više od pet godina postupak predstečajne nagodbe zatražilo je gotovo 9.000 tvrtki, pri čemu je 3.098 postupak završio sklapanjem nagodbe i to najvećim dijelom pred trgovačkim sudovima u Zagrebu i Osijeku, pokazuju podaci Financijske agencije. Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi stupio je na snagu početkom listopada 2012. godine, a od tada do 5. siječnja ove godine pokretanje postupka zatražilo je 8.959 tvrtki s ukupno 66.761 zaposlenim. Njih 7.843 postupak je zatražilo zbog nepodmirenih obveza u iznosu manjem od 10 milijuna kuna, a obveze više od tog iznosa prijavilo je njih 1.116.

LUXEMBOURG - Proizvođačke cijene u europskoj industriji blago su ubrzale u studenom, a Hrvatska je bila među zemljama Europske unije s izrazitijim ubrzanjem na mjesečnoj razini, pokazalo je izvješće europskog statističkog ureda. Na razini EU i eurozone proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u studenom za 0,6 posto u odnosu na listopad kada su uvećane 0,4 posto. Najviše su u obje zone porasle cijene u energetskom sektoru, za 2,5 posto u EU, te za 2,3 posto u eurozoni. U ostalim su sektorima bile gotovo nepromijenjene u odnosu na prethodni mjesec.

26. travanj 2024 20:37