Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

27. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 27. prosinca:

ZAGREB - Nastavak 4. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, koja je započela s radom 19. prosinca te prekinuta nakon aktualnog sata (11 sati, prostorije hotela "International", Miramarska 24). Sjednica je bila prekinuta na zahtjev nove skupštinske većine HDZ-a, HSU-a, HSLS-a i Bandić Milan 365 – Stranke rade i solidarnosti. Prekidu sjednice prethodila je nadopuna dnevnog reda po žurnom postupku koju su također zatražile te stranke, a kojom se tražilo razrješenje dosadašnjeg predsjednika Mihaela Zmajlovića (SDP) i potpredsjednika Županijske skupštine te razrješenje pojedinih članova županijskih radnih tijela i imenovanje novih. Nadopuna dnevnog reda prihvaćena je s jednim glasom više.

ZAGREB - Svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović“ za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2016. godinu održat će se u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (11 sati, multimedijalna dvorana u prizemlju, Donje Svetice 38). Nagrade će dodijeliti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u listopadu ove godine bio je za 4,6 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, pokazuju privremeni podaci o indeksima građevinskih radova koje je objavio Državni zavod za statistiku. Prema privremenim, sezonski i kalendarski prilagođenim podacima DZS-a, indeks obujma građevinskih radova u listopadu je u odnosu na rujan veći za 3,1 posto. Na godišnjoj je razini obujam radova izvedenih na zgradama u listopadu, u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec povećan za 15,5 posto, dok je na ostalim građevinama bio manji za 3,4 posto.

25. travanj 2024 05:31