Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

20. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za srijedu, 20. prosinca:

ZAGREB -  Ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta pod nazivom „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“ poptpisat će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, izvršni direktor Hrvatske zaklade za znanost Hrvoje Mataković  i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić  (9 sati u multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38). Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i financira iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti u iznosu 81.090.000 kuna. Sljedećih pet godina omogućit će zapošljavanje 154 mlada istraživača, doktoranda, u znanstvenim organizacijama u Republici Hrvatskoj.

ZAGREB - U Ministarstvu zdravstva bit će potpisan Protokol o suradnji u području transplantacijske medicine između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine (BiH) (9 sati, Ksaver 200a). Protokol će potpisati ministri Milan Kujundžić i Vjekoslav Mandić. Također će biti potpisan i Ugovor između Ministarstva zdravstva RH i Sveučilišne kliničke bolnice Mostar o načinu utroška sredstava slijedom odluke Vlade o dodjeli sredstava za poticaj za zdravstvo u BiH.

ZAGREB - Dodjela Državne nagrade za humanitarni rad u 2017. (10 sati, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dvorana, 11. kat, Trg Nevenke Topalušić 1), najvećeg priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada. Dodjeljuje se u dvije kategorije: Nagrada za životno djelo, fizičkoj osobi za trajan doprinos razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada te Godišnja nagrada, pravnoj ili fizičkoj osobi za iznimna postignuća u području humanitarnog rada.

RIJEKA - Na sjednici riječkoga Gradskog vijeća bit će prijedlog Gradskog proračuna za 2018. godinu. Grupacija političkih stranaka i nezavisnih vijećnika okupljenih pod imenom Srednji blok, koja okuplja 11 od ukupno 37 vijećnika, predložit će 21 amandman tražeći da se svi prihvate, tvrdeći da u protivnom neće odobriti proračun. U Gradskom vijeću su još tri vijećnika HNS-a, sedam HDZ-a i jedan stranke Bura te 15 koalicije SDP-PGS-HSU-IDS-Laburisti-SDSS-HSS (9 sati, Gradska vijećnica, Korzo 16)

ZAGREB - Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima održat će konferenciju za novinare na temu: "Akti gradonačelnika" (12 sati, zgrada Gradske uprave, dvorana 272, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare Gradske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Zagreb prije redovne sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba (10,30 prostorije SDP-a Zagreb, Praška 2/I). Uz gradske zastupnike konferenciji za novinare bit će prisutan i potpredsjednik SDP-a i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Rajko Ostojić.

Gospodarstvo:

ZAGREB - Izvanredna uprava Agrokora na briefingu za novinare predstavit će nacrt strukture nagodbe. Briefingu će prethoditi sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora. Nacrt strukture nagodbe predstavit će izvanredni povjerenik Ante Ramljak i glavni savjetnik za restrukturiranje Alastair Beveridge (16,00 sati, Agrokor, Marijana čavića 1). Izjave za medije planirane su oko 17,30 sati.

ZAGREB - Ministar Tomislav Tolušić prisustvovat će potpisivanju ugovora o financiranju u okviru mjere 8. Programa ruralnog razvoja koje će ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisati s 24 nositelja projekata vrijednih 52 milijuna kuna. Ugovori su rezultat natječaja za operaciju 8.6.2. "Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva", a korisnici te mjere su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva (11,00 sati, Staklena dvorana 2. kat, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

RIJEKA - Luka Rijeka na terminalu Škrljevo otvorit će nova skladišne kapacitete, investiciju koja je u ovoj fazi vrijedna 30 milijuna eura. Projekt je započet 2013., a gradnja u kolovozu 2016. Po preuzimanju novih skladišta, u zadnjoj fazi projekta planirana je obnova postojećih starih skladišta izgrađenih 70-tih godina prošlog stoljeća (12,00 sati, Terminal Škrljevo, Kukuljanovo 460).

26. travanj 2024 19:42