Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

15. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za petak 15. prosinca:

KOPRIVNICA - Konferencija za novinare predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i koprivničko-križevačkog župana Darka Korena (11,30 sati, Zgrada Koprivničko-križevačke županije, Ulica Antuna Nemčića 5). Predsjednica Republike nazočit će prezentaciji ulagačkih mogućnosti u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj (12 sati, Županijska komora Koprivnica, Frankopanska 3).

ZAGREB - Nastavak 6. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) i partneri nastavljaju s provođenjem aktivnosti u sklopu akcije "Prevencija huliganizma", a edukativno-preventivni program se održava u CineStaru Novi Zagreb (10 sati, Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16). U sklopu interaktivnost programa bit će prikazan i prevenitvno-edukativni film usmjeren na sprječavanje huliganizma i govora mrženj "Na domaćem terenu - Heimspiel" policije Baden-Wuertternberg. Po završetku predviđene su izjave za medije ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te državne tajnice za šport Janice Kostelić.

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista na temu "Izmjena kaznenog zakona štiti liječnike" na kojoj će govoriti zastupnici Ines Strenja-Linić, Božo Petrov i dr. Ivan Bekavac (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare i kratka diskusija Udruge Partnerstvo za društveni razvoj (PSD - Partnership for social development) u sklopu projekta "Odgovor građana na klijentelizam u medijima - Media Circle“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati trećeg mjerenja Indeksa klijentelizma u medijima u jugoistočnoj Europi. Konferencija će se održati pod nazivom "Indeks klijentelizma u medijima: Mjerenje stvarnosti“. Rezultati će i ove će godine biti predstavljeni simultano u svih šest zemalja pokrivenih istraživanjem - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i Rumunjskoj (10,30 sati, Sheraton Zagreb Hotel, dvorana Opatija/Pula, ulica Kneza Borne 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge Kolibrići i Koalicije udruga u zdravstvu (11 sati, u prostorijama BIZkoshnice, Ilica 71). Povod je istek roka u kojem je predsjednik Vlade Andrej Plenković obećao donijeti plan liječenja za oboljele od spinalne mišićne atrofije (SMA) te dugoročnog rješenja za sve građane kojima su potrebni novi, inovativni i skupi lijekovi. Govorit će Ivica Belina iz Koalicije udruga u zdravstvu, Ana Alapić iz Udruge Kolibrići, Antonija Ivančan s Katedre za europsko javno pravo te Sandra Benčić iz Centar za mirovne studije i Zaklade Solidarna.

ZAGREB - Ženska mreža Hrvatske, Autonomna ženska kuća Zagreb, Lezbijska grupa Kontra i Domine Split organiziraju prosvjednu akciju pod nazivom "STOP fundamentalističkom nasilju nad ženama" (od 10 do 11 sati na Trgu svetog Marka u Zagrebu i na Narodnom trgu u Splitu).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Predstavnici Končar Elektroindustrije na susretu s novinarima govorit će o poslovnim aktivnostima u 2017. godini te planovima za 2018. (Končar, Fallerovo šetalište 22, 10.00 sati).

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija nakon Skupštine će dodijeliti certifikate ISO turističkim agencijama za upravljanje kvalitetom (Hotel Westin, Kršnjavog 1, 12.00 sati).

18. travanj 2024 15:13