Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

07. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za četvrtak, 7. prosinca:

 

ZAGREB - Ministri poljoprivrede Hrvatske i Makedonije Tomislav Tolušić i Ljupčo Nikolovski otvorit će međunarodnu konferenciju agencija za plaćanja zemalja iz regije koja okuplja sudionike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Turske, s kojima će Hrvatska podijeliti  iskustvo stečeno u pretpristupnom razdoblju. Cilj konferencije je poticati suradnju u područjima od zajedničkog interesa kao što su EU fondovi i Zajednička poljoprivredna politika. Otvaranje konferencije u 9,00 sati, a izjave za medije oko 9,30 sati, (Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Peti nacionalni DMK forum u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) okupit će brojne predstavnike hrvatskih odredišta i DMK (destinacijskih menadžment kompanija) koji će razmotriti mogućnosti i trendove u digitalnom marketingu, primjere dobre prakse iz područja destinacijskog menadžmenta te druge teme (10,00 sati, hotel International, Miramarska cesta 24).

ZAGREB - Poslovni tjednik Lider organizira 7. konferenciju "Žene u biznisu", na kojoj će biti predstavljena Liderova godišnja lista 300 najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske, a 10 vodećih na toj listi dobit će priznanja. Konferencija se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a zemlja partner su Sjedinjene Američke Države (10,00 sati, Hrvatski glazbeni zavod, Gundulićeva 6a).

ZAGREB - U nastavku 6. sjednice Hrvatskoga sabora zastupnici  će raspravljati o regionalnom razvoju Hrvatske, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju kojima se, među ostalima, predlaže nova metodologija izračuna indeksa razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Na dnevnom redu Sabora u četvrtak je i konačni prijedlog zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske čijom se provedbom očekuje niz poboljšanja u oblikovanju i provedbi javnih politika s učincima na razvoj Hrvatske (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske na čijem je dnevnom redu, među ostalim, Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o minimalnoj plaći, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona; Prijedlog uredbe o visini minimalne plaće i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Nacrta temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Vlada će, među ostalim, razmatrati nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o strukovnom obrazovanju te prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018.  (11 sati, Banski dvori)

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i nacionalnoga vijeća HDZ-a (16 sati, Trg žrtava fašizma 4). Potom će se (u 18 sati u Hotelu Esplanade, Antuna Mihanovića 1, Zagreb), održati sjednica Središnjeg odbora HDZ-a.

ZAGREB - Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata će na konferenciji za novinare govoriti o temi "Kaznena odgovornost Mesića, Josipovića i Bajića" (11 sati, Dvorana Strasbourg Europskoga doma, Jurišićeva 1).

ZAGREB - U okviru "Vern" Foruma održava se rasprava "Postaje li Hrvatska zemlja izgubljene mladosti?" U raspravi će sudjelovati demografski i medijski stručnjaci te predstavnici državne i lokalne vlasti koji se aktivno bave tom tematikom: predavač na Vernu i predsjednik Programskoga vijeća HRT-a Zdravko Kedžo, gradonačelnik grada Visa Ivo Radica, državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Stromota te profesor geografskoga odjela PMF-a Stjepan Šterc (11 sati, Veleučilište Vern, Importanne Galleria, Iblerov trg 10).

ZAGREB - Svečano obilježavanje desete obljetnice znanstveno istraživačkog rada tvrtke Genos, te druge obljetnice rada BIOCentra, inkubacijskog centra za bioznanosti (u 12 sati u novom domu Genosa – u prostoru BIOCentra, Borongajska cesta 83H). Obilježavanje se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Događaju će nazočiti niz  uzvanika iz znanstvenog, kulturnog i političkog života, a nakon kratkih prezentacija i pozdravnih govora, organizirat će se obilazak laboratorija Genosa i Biocentra.

ZAGREB - Poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije "Založiti se za temeljne vrjednote obrazovanja i obitelji" bit će predstavljena na konferenciji za novinare (u 11 sati, Hrvatska biskupska konferencija, Ksaverska cesta 12 a). Na konferenciji će sudjelovati predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić; predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju i predsjednik Komisije Iustitia et pax HBK  đakovačko osječki nadbiskup Đuro Hranić; profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku Vladimir Dugalić.

20. travanj 2024 04:55