Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

22. Studeni 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za srijedu, 22. studenoga:

RIJEKA  - Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetit će Prvu sušačku gimnaziju u Rijeci povodom 390. godišnjice djelovanja (10.20 sati, Ulica Ljudevita Gaja 1), nakon toga će posjetiti Sveučilišnu knjižnicu Rijeka (11.15 sati, Dolac 1) a u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, s  početkom u 12 sati, nazočit će svečanoj akademiji povodom 390. godišnjice osnutka Prve riječke hrvatske gimnazije. U sklopu svečane akademije sudjelovat će na panel diskusiji s temom "Obrazovanje jučer, danas, sutra".

ZAGREB- Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu državnog  proračuna za iduću godinu, u kojemu Vlada predviđa da će ukupni prihodi biti na razini od 129 milijardi kuna, što je 6,1 posto više u odnosu na aktualni proračun. Ukupni rashodi bit će 133,3 milijardi kuna ili 5 milijardi viši. Deficit opće države bit će na razini 0,5 posto BDP-a ili 2 milijarde kuna, dok se stopa gospodarskog rasta projicira u visini od 2,9 posto (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka ).

ZAGREB  - Nastavak četvrte sjednice saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, na kojoj bi iskaze trebali dati svjedoci Božo Prka (10 sati), Ivan Šuker (11 sati), Mato Crkvenac (12 sati), Slavko Linić (13 sati) i Boris Vujčić (14 sati).  Kako je u ponedjeljak istraga protiv Ivice Todorića postala pravomoćnom, neizvjesna je sudbina saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor jer vladajući traže prestanak njegova rada, dok oporba smatra da može nastaviti s radom.

SV. MARTIN NA MURI - Dijalog predstavnika medija, nakladnika, regulatornih agencija, te predstavnika Vlade i medijskih stručnjaka i ove će se godine nastaviti na jubilarnim 10. Danima elektroničkih medija koji se od 21. do 23. studenoga održavaju u LifeClass Termama Sveti Martin. Među visokim predstavnicima na Danima elektroničkih medija u srijedu će biti ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja će  u sudjelovati u panelu o medijskoj strategiji (od 10,30 do 12,30 sati) te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja će biti panelist na temu Djeca i mladi – Izazovi i opasnosti života u medijskom svijetu (17,15 do 18,30 sati).

GRAD KRK - Početak radova na projektu Sustav prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Krka. Otvaranje radova obilježit će se posjetom gradilištu u Gradu Krku, a projekt će opredstaviti ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktor Ponikve voda Frane Mrakovčić (11,30 sati, ispred hotela Dražica).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizator je specijaliziranog projekta "Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvod za hrvatski turizam", u sklopu kojeg će se održati okrugli stol Domaći proizvod - ključ prepoznatljivosti hrvatskoga turizma, na kojemu će se nastojati identificirati prepreke i pronaći rješenja za bolju suradnju domaćih proizvođača i pružatelja usluga u turizmu. Svečanost će, kako najavljuju organizatori, otvoriti predsjednik HGK Luka Burilović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ministar turizma Gari Cappelli, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i savjetnik predsjednice RH za gospodarstvo Marko Jurčić (10,00 sati, Plaza Event Centar - bivši Hypo Centar, Slavonska avenija 6).

17. travanj 2024 18:20