Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

07. Studeni 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za utorak, 7. studenoga:

ZAGREB - Nastavak sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6). Prema dnevnome redu, iskaze bi trebali dati nekadašnji predsjednik Vlade Josip Manolić (11 sati) te čelnici nekadašnje Agencije, odnosno, Fonda za privatizaciju Milan Kovač (13 sati) i Ivan Penić (15 sati).

ZAGREB - Tematska sjednica saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. Tema sjednice je "Dostojanstven posao i dostojanstvena plaća, ključni elementi borbe protiv iseljavanja iz Republike Hrvatske" (9 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Veliki skupovi podataka u provedbi zakona: od reaktivnog do proaktivnog" (9 sati, Visoka policijska škola, Avenija Gojka Šuška 1). Na konferenciji će uvodno govoriti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krističević te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Nakon toga ministri će obići izložbeni prostor i u 9,15 sati dati izjave za novinare.

VUKOVAR - Potpisivanje i uručivanje ugovora o najmu i ključeva stanova u državnom vlasništvu za 15 obitelji hrvatskih branitelja te članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (10 sati, prostorije Gradske vijećnice grada Vukovara, Ulica dr. Franje Tuđmana 1). Svečanosti će nazočiti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Stambeno se zbrinjavaju korisnici s liste prvenstva Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije za grad Vukovar, po modelu davanja u najam stana ili obiteljske kuće u državnom vlasništvu, kojima su stambene jedinice osigurane od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

ZAGREB - Završna konferencija projekta "Jačanje kapaciteta Ministarstva zaštite okoliša i energetike za prilagodbu klimatskim promjenama te priprema Nacrta strategije za prilagodbu klimatskim promjenama" financiranog u sklopu Prijelaznog instrumenta Europske unije za Hrvatsku. Kroz ovaj projekt je izrađen nacrt nacionalne Strategije prilagodbe klimatskim promjenama za razdoblje do 2040. godine s pogledom na 2070. godinu (10 sati, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4). Na konferenciji će govoriti državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg i zamjenica šefa Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Mirella Rašić.

ZAGREB - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) predstavit će na konferenciji za novinare nacionalne rezultate Međunarodnoga istraživanja građanskoga odgoja i obrazovanja - ICCS 2016 (13 sati, NCVVO, Ulica Damira Tomljanovića Gavrana 11). Provedbu i metodologiju istraživanja ICCS 2016 u Hrvatskoj predstavit će nacionalna koordinatorica ICCS istraživanja Ines Elezović, rezultate učenika i stavove učenika osmih razreda predstavit će Ines Elezović, Monika Pažur i Izvor Rukavina, rezultate Europskoga upitnika za učenike predstavit će Mario Bajkuša i Tajana Crnobrnja-Miljković. Stavove učitelja osnovnih škola o građanskome odgoju i obrazovanju predstavit će Jasmina Šahović Žabka i Maja Lisska, a stavove ravnatelja osnovnih škola Snježana Romić i Monika Pažur.

RIJEKA - Svečano potpisivanje ugovora između Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci za deset znanstvenih projekata toga fakulteta održat će se u Rektoratu riječkoga Sveučilišta (9 sati, Trg braće Mažuranića 10). Projekti će se financirati u punom iznosu, a ciljevi su im provođenje znanstvenih istraživanja radi unapređenja teorijskih spoznaja, širenje znanstvenih horizonata usvajanjem novih spoznaja te viša kvaliteta znanja koja se pruža studentima. Ciljevi su i stjecanje iskustva u znanstveno-istraživačkom radu mlađih suradnika bez istraživačkog iskustva te poticanje kreativnosti, inovativnosti i mobilnosti. Znanstveni projekti odobravaju se na rok od dvije godine, a ugovore će potpisati rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić, dekan Ekonomskog fakulteta Alen Host te voditelji projektnih timova.

Gospodarstvo:

SPLIT - Razvojni forum jadranske Hrvatske održava se u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s ciljem upoznavanja ključnih dionika razvoja s regionalne razine s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. Forum će okupiti župane i direktore razvojnih agencija s područja jadranske Hrvatske, a izlagat će i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac (12 sati, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3).

ZAGREB - Briefing za medije Instituta IGH na kojem će predsjednik Uprave Ivan Paladina predstaviti rezultate u protekla tri kvartala 2017. godine te planove za budućnost (11 sati, DoubleTree by Hilton hotel, Grada Vukovara 269a, dvorana Olive II).

LONDON - U sklopu nastupa na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu, koji se održava od 6. do 8. studenoga, Hrvatska turistička zajednica premijerno će predstaviti novi promotivni spot (17,30 sati po britanskom vremenu, WTM, prostor Excel).

20. travanj 2024 10:50