Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

11. Listopad 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu, 11. listopada:

ZAGREB - Nastavak 5. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Markov trg 6). Nakon političkog dogovora HDZ-a i SDP-a oko redoslijeda i načina glasovanja o istražnom povjerenstvu za Agrokor i o ustavnim sucima, Hrvatski bi sabor u srijedu konačno trebao glasovati o te dvije točke koje su u više navrata, zbog uzajamnog nepovjerenja dviju najvećih stranaka, bile prolongirane. Zastupnici bi potom trebali raspraviti i prijedlog Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

OPATIJA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sudjelovat će na 11. konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti koja će se pod nazivom "Hrvatski dani sigurnosti" održati u Hotelu Milenij u Opatiji pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića (14 sati, Viktora Cara Emina 6). Tijekom tri dana trajanja, od 11. do 13. listopada, na konferenciji će biti održani paneli i predavanja ukupno 26 panelista. Ministar Krstičević otvorit će Hrvatske dane sigurnosti, čiji je ovogodišnji fokus domovinska sigurnost. Tim povodom bit će mu dodijeljena Hrvatska velika nagrada sigurnosti 2017. u kategoriji osobnog doprinosa u razvoju domovinske sigurnosti. Nagradu dodjeljuje Udruga hrvatskih menadžera sigurnosti, odajući priznanje pojedincima, poslovnim subjektima, institucijama i lokalnoj zajednici, odnosno svima koji daju značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti. Dodjeljuje se u 11 kategorija, a nagrađenima će biti uručena u sklopu svečanog programa s početkom u 14 sati.

ZAGREB - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa i otvorenja Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada 2017.) u prostoru Zaklade Čujem, vjerujem, vidim bit će prezentirana nova usluga za slijepe, slabovidne i druge osobe koje ne mogu koristiti standardni(crni) tisak, online bespovratno preuzimanje zvučnih knjiga iz fonda specijalne knjižnice u sastavu Zaklade (11 sati, Medulićeva 16). Ovom se uslugom slijepim i drugim osobama koje ne mogu koristiti standardni tisak omogućava bespovratna posudba i preuzimanje zvučnih knjiga putem web knjižnice Čujem, vjerujem, vidim.

ZAGREB - Povodom desete godišnjice obilježavanja Svjetskog dana dostojanstvenog rada, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) organiziraju raspravu "Snažan sindikalni pokret za dostojanstvo rada: Kako do većih plaća i kvalitetnijih radnih mjesta za sve radnike?" (10 sati, Kuća Europe, Ul. Augusta Cesarca 4). Izjave za medije su predviđene u 9,30 sati. Europska konfederacija sindikata (ETUC) i njezini hrvatski članovi SSSH i NHS čvrsto su uvjereni da je došlo vrijeme za oporavak radnika i da samo rast plaća može osigurati pravednost i održivost ekonomskog rasta kojem trenutno svjedočimo.

Gospodarstvo:

ZAGREB - Potpisivanje ugovora za EU sufinanciranje šest vodnokomunalnih infrastrukturnih projekata ukupno vrijednih 1,7 milijardi kuna. Riječ je o projektima u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Donjoj Dubravi, Murskom Središću, Rugvici - Dugom Selu i Jastrebarskom. Ugovore će potpisati ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predstavnici jedinica lokalnih samouprava i direktori tvrtki u čijoj je nadležnosti vodoopskrba i odvodnja na područjima na kojima se projekti realiziraju (12 sati, Hrvatske vode, Ulica Grada Vukovara 220).

ZAGREB - Svečano otvaranje 44. međunarodnog salona namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambiente. Otvorenju će prisustvovati predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar državne imovine Goran Marić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (11.00 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - Treći "Zagreb Crowfunding Convention", na kojem će sudjelovati brojni strani i domaći predavači koji će govoriti o posljednjim trendovima u crowdfundingu, odnosno grupnom financiranju, te njegovom značaju za Hrvatsku. Uz ostalo, govorit će se o equity crowfundingu u koji je krenula Zagrebačka burza, o povijesti razvoja crowfundinga kao i o švedskim iskustvima na tom području. Na skupu sudjeluju i najuspješniji domaći pokretači crowfunding kampanja (11.00 sati, Oris, Kralja Držislava 3).

ILOK - Ministar turizma Gari Cappelli otvorit će konferenciju "Quo vadis ruralni turizam-zašto je bolje ostati". Izjave za medije predviđene su prije otvorenja konferencije (10,45 sat, Muzej grada Iloka, dvorac Oedsclachi, Šetalište o. Mladena Barbarića 5).

18. travanj 2024 04:16