Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

03. Listopad 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 3. listopada:

SLUNJ - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nazočit će završnom prikazu vojne vježbe „Udar 17“ na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik“. Na vježbi „Udar 17“ provodi se nacionalno ocjenjivanje svih sastavnica 1. hrvatskog kontigenta za sudjelovanje u NATO aktivnostima. Direktor vježbe je zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH, brigadni general Tihomir Kundid (predstavnici medija na prijavnicu vojnog poligona "Eugen Kvaternik“ trebaju doći do 7,30 sati).

ZAGREB - U povodu obilježavanja 90. obljetnice osnutka Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar“ održat će se stručno znanstveni skup pod nazivom "Zdravlje i zdravstvo: izazovi i mogućnosti - susret profesije i politike" (10 sati, Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, dvorana A). Skup organizira „Andrija Štampar“ u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Razredom za medicinske znanosti HAZU, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Bit će održana i panel diskusija pod naslovom Izazovi i mogućnosti sustava zdravstva Republike Hrvatske u kojoj će, među ostalima, sudjelovati  ministar zdravstva Milan Kujundžić i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnost akademik Zvonko Kusić.

ZAGREB - Konferencija za medije Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja o temi "Hrvatski studiji pred gašenjem?", na kojoj će među ostalim biti riječi o tome jesu li Hrvatski studiji pod vodstvom rektora Damira Borasa i njegovog prorektora Ante Čovića na sigurnom putu prema gašenju u prosincu ove godine. Tri mjeseca prije isteka roka iz akreditacijskog pisma (bivšeg) ministra Vedrana Mornara, nije otklonjen niti jedan nedostatak, a Hrvatski studiji su u još gorem položaju jer im je pravni status "riješen“ nezakonito, upozoravaju iz Sindikata. Pitaju što će biti s nastavnicima i studentima Hrvatskih studija poslije 12. prosinca 2017. godine te pokazuje li se štrajk Sindikata u travnju ove godine ipak opravdanim? Sudjelovat će predsjednik Sindikata Igor Radeka,  predsjednik Velikog vijeća Vilim Ribić, sindikalna predstavnica u Senatu Sveučilišta u Zagrebu i predsjednica Regionalnog vijeća Zagreb  Vesnica Garašić i drugi (12 sati,  prostorije Sindikalnog doma, Ulica Florijana Andrašeca 18a/1).

19. travanj 2024 23:13