Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

20. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 20. rujna:

ZAGREB - Hrvatski sabor u srijedu će zasjedanje nastaviti raspravom o prijedlogu novog zakona o reviziji koji predviđa reorganizaciju postojećeg sustava javnog nadzora revizije, (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg svetog Marka 6). Novim zakonom o reviziji predviđeno je da će nadležno tijelo za nadzor revizorskih društava i ovlaštenih revizora postati Ministarstvo financija, Odbor za javni nadzor revizije prestat će s radom, dok Hrvatska revizorska komora više neće imati nadzornu ulogu. Među javnim ovlastima koje će joj biti povjerene, Komora će, uz prethodnu suglasnost Ministarstva, određivati program revizorskog ispita te ga organizirati i provoditi. U odnosu na dosadašnji sustav, povećan je broj godina radnog iskustva, s tri na pet, koje treba ostvariti prije ispunjavanja uvjeta za izlazak na revizorski ispit.

SPLIT - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar će u prostorijama Splitsko-dalmatinske  županije potpisati pet ugovora o energetskoj obnovi zgrada osnovnih škola na području  županije (15 sati, Domovinskog rata 2). Riječ je o zgradi OŠ Josip Pupačić u Omišu, OŠ Vladimira Nazora u Postirama, OŠ Marka Marulića u Sinju, OŠ Tin Ujević u Vrgorcu i OŠ Ante Starčević u Dicmu.

ZAGREB - Okrugli stol Koalicije udruga u zdravstvu „Cijepljenje – činjenicama protiv mitova“ u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (HND), na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Ureda pravobraniteljice za djecu,  Ureda pučke pravobraniteljice,  Hrvatskog epidemiološkog društva, Hrvatskog društva za infektivne bolesti, Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju,  Hrvatskog društva za javno zdravstvo i Hrvatskog društva obiteljskih doktora.(10 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGEREB -  Okrugli stol  "Izazovi socijalnih usluga: Predstavljanje indikatora za ranu identifikaciju dječjeg siromaštva" u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Riječ je o suradnji Hrvatske i Francuske u okviru twinning projekta Europske unije Institucionalno jačanje sustava socijalne skrbi radi poboljšanja ciljanja socijalnih programa i smanjenja siromaštva. Sudionicima će se uvodno obratiti voditeljica projekta, državna tajnica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa (u 10:30 sati, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Trg Nevenke Topalušić 1, Velika dvorana, 11. kat).

ZAGREB – Početak akcije Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba "I ja hoću čuti igru" kojoj je cilj gluhoslijepoj, gluhoj i nagluhoj djeci osigurati jednake obrazovne mogućnosti od najranije dobi. Za dokidanje njihove diskriminacije nužna je senzibilizacija javnosti za taj problem te donošenje sustavnog rješenja – promjene zakona i pratećih podzakonskih akata (8 sati, dječji park iza Boćarskog doma, Prisavlje 2). Govorit će predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih ‘Dodir‘, Sanja Tarczay i profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu Vladimira Velički. U dječji će park doći i roditelji s djecom iz Zagreba i Varaždina koja s prevoditeljom znakovnog jezika žele krenuti u vrtić.

17. travanj 2024 20:13