Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

18. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 18. rujna.

SPLIT - Središnja svečanost obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i 26. obljetnice njezinog osnutka održat će se na Branimirovoj obali u 11 sati. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

ZAGREB - Komemoracija za Slavka Goldsteina, istaknutog publicista, nakladnika i intelektualca, jednog od osnivača Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) održat će se u 19 sati u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, (Trg Stjepana Radića 4). Komemoraciju organiziraju Antifašistička liga RH, uz podršku Hrvatskog novinarskog društva HND-a, Hrvatskog društva pisaca HDP-a i Saveza antifašističkih boraca SABA. Slavko Goldstein umro je u srijedu u Zagrebu u 90. godini.

BUZET - Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić posjetit će Buzet i s gradonačelnikom Sinišom Žulićem potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. za projekt uređenja poduzetničkog inkubatora Verzi (14,30 sati, Grad Buzet, II istarske brigade 11). Posjetit će i postrojenja Istarske pivovare, u povodu 40. obljetnice pivarstva u Istri te tvrtku Drvoplast koja obilježava 50. obljetnicu.

ŽUPANJA - Županjska Sladorana i Viro tvornica šećera organiziraju Dan polja šećerne repe. Na početku manifestacije uzvanici, među kojima i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, obići će pokusno polje, a bit će održana i prezentacija rezultata sortnih pokusa. Tolušićevo i obraćanje čelnika Sladorane, predviđeno je po povratku u Županju (11 sati, pokusno polje Meretine; 13,00 sati, Restoran Kristal, Šećerana 61).

25. travanj 2024 17:44